fredag 29 maj 2009

Växtkraft!

Denna tid tycker jag är bland den allra bästa i trädgården för det är en sådan enorm växtkraft. Förra helgen och nu i veckan har jag varit ute och fotat lite i trädgården och jag visar upp bilder, ord är onödigt. För att se bättre kan du klicka på bilderna.En av mina två azaleor som jag köpte som skott för några år sedan när jag besökte en lokal trädgård som var med i Lands "Öppen trädgård". Ett arrangemang som anordnas i hela Sverige där de medverkande öppnar upp sin trädgård för besökare under en dag i juli (tror jag). Håll utkik efter vilka trädgårdar som är öppna i närheten av dig.
En helt vanlig blå klematis som har fått växa upp i en gammal cypress. Denna cypress har jag flyttat ifrån framsidans husvägg så för att skymma den tråkiga kala sidan får klematisen växa upp i den. En härlig lummig känsla i närheten av mitt woodland.

Min underbara rodde som jag plockat med mig från mammas och pappas trädgård. I år blommar den helt underbart och blir nästan lite "vulgär". I knoppstadiet så ser den röd ut men när den vecklar ut sig blir den mer cerice.Min älskade dillpion som blommar med fler och fler blommor för vart år. Den står högst upp på min "dammkulle" och slipper våta fötter under vintern. I år är det tänkt att jag skall plantera om denna rabatten, men pionen får nog stå där den står så att jag inte stör den. Bladen är så härligt flikiga och blomman är fantaskt djup röd i färgen. Synd att blomningen är så kort bara.

2 kommentarer:

  1. Visst är det underbart i trädgården såhär års. Och så har man så mycket tankar och energi själv till trädgårdsarbete. Blir avis både på dillpion och blå klematis, verkligen fina. Vår klematis dog i vintras av någon outgrundlig anledning :(

    SvaraRadera
  2. Visst är det härligt i trädgården nu. Tyvärr så tar mitt marknadsdeltagande en del tid så jag hinner inte riktigt med allt trädgårdsarbete som jag skulle önska. Den 6 juni är sista marknaden för våren och då tar trädgårdsarbetet vid istället. :-D

    Vad konstigt med er klematis, de brukar ju vara överlevare. Min dillpion är jag stolt över.

    SvaraRadera