måndag 18 maj 2009

SöndagsmysFredagsmys och lördagsmys, det är två välkända begrepp, men när vardagen började ge sig till känna på söndag eftermiddag så var behovet stort av lite vardagslyx. Grillat är en stor favorit hemma hos oss och att dessutom öka på veckans dos av fisk är ju inte helt fel. Gott, enkelt och smidigt med hjälp av lite burkpotatis fixade vi ihop några fiskpaket som vi sedan lade på grillen.

Paketen fyllde vi med fryst hokifilé, burkpotatis, rödlök, paprika, tomat och sparris. Detta kryddade vi med grillkrydda Sweet heat BBQ, citronpeppar,salt och färsk timjan. Över allt ringlade jag olivolja med citronsmak. Denna olivolja är något vi använder oss av en hel del här hemma, framförallt på sommaren. Den kan jag rekomendera om man vill använda sig utav olivolja. Tycker man bättre om rapsolja (vilket vi försöker övergå till mer och mer för att få så närproducerat som möjligt) så fungera ju Julita Rapsolja smaksatt med citron alldeles utmärkt.


Paketen lades på grillen och var klara efter 35 minuter. Att öppna ett foliepaket fullt med godsaker är helt underbart. Dofterna som kommer mot en är fantastiskt! En klick med färdig örtkryddad creme fraiche ovanpå så fick vi en komplett måltid på ett enkelt och snabbt sätt. Att göra en sådan måltid som endast kräver lite förberedelse och som sedan sköter sig självt på grillen är ju toppen. En snabb, god och lite lyxig måltid som kan förgylla vardagen!

Förutom matporslin så blir det inte ens disk efteråt. Kan det bli bättre?1 kommentar: