tisdag 17 februari 2009

Utanpåtröja

Våren är snart i antågande och det är dags att börja sy några kortärmade bodies till Gabriel. För att kunna använda dessa redan nu så saknar Gabriel lite långärmade tröjor som han kan ha över. Visst har han långärmade tröjor bla dessa och denna, men de är lite tajta i modellen och används bäst utan något inunder. Jag valde istället att justera mitt mönster på Ticha long R för att anpassa till en "utanpåtröja". Jag gjorde tröjan något bredare, breddade ärmen nedtill och gjorde dessutom en lite vidare halsringning. Så här blev resultatet!Ett riktigt bra resultat även om det krävs några små justeringar för att mönstret skall bli perfekt. Dessa justeringarna skall fixas till och testas ännu en gång och sedan skall mönstret göras i alla storlekar, 62-128 och ingå i mimiS sortiment. Ändringarna som skall göras är att tröjan skall breddas lite ytterligare, på Gabriels stora "kula" sitter den fortfarand slimmad och mudden nedtill skall nästa gång göras lika stor som tröjan. För att få ett lite snyggare "häng", jag vill inte den skall sitta åt och "pösa" tröjan. På denna tröja testade jag att göra en lite kul detalj vid halsringningen, som man oftast ser på köpta sweatshirtar, ett litet "v" i muddtyg som kantas med täcksöm. Snyggt blev det men lite för pilligt för att göras i större mängd, tror jag.
Modell: Ändrad Tischa long R i stlk 74/80
Material: Grönrandig velour från Andersson & Hjalmarsson, mudd från Stoff & Stil
Att tänka på: Tröjan skall breddas ytterligare och mudden skall göras lika vid som tröjan.

8 kommentarer:

 1. Riktigt snygg tröja, den gav mig inspiration minsann *ler*. Idag är det min tur att vara hemma igen, fast med en sjuk lilleman. Får se hur resten utav veckan blir.

  SvaraRadera
 2. Ojdå! Vilket namn du fick ;-)

  SvaraRadera
 3. Älösklingsfrö: Fortfarande sjukstuga? Hos oss har det fortsatt med 13-åringen som ligger hemma idag :-( I övrigt SKALL vi hålla oss friska ett bra tag framöver ;-)

  Trevligt att även jag kan inspirera.

  SvaraRadera
 4. jttesnygg! o perfekt mönsterpassning ;-)

  SvaraRadera
 5. haha nej, sluta inte. Du kan få några centimetrar ;-)
  Nog bäst att svara i den andres blogg för åtminstone jag går aldrig tillbaka eller prenumererar på kommentarer.

  SvaraRadera
 6. Jättesnygg!! Galet fint med den randiga velouren till de byxorna. :-)

  SvaraRadera
 7. Jättefina kläder du syr ,hade man haft små hade jag helt klart kommit till dej !=)

  SvaraRadera