måndag 16 februari 2009

Babyset till kollega


En kollega till mig fick en liten dotter några veckor för tidigt i början av året och jag fick till uppgift att ordna någon lite present till den stolta pappan. Mina kollegor vet inte att jag syr barnkläder utan uppdraget gick till mig för jag är den enda kvinna och därför mest lämpad (?) för uppdraget. Naturligtvis går jag ju inte ut i butikerna och letar något sött till den nyfödda, utan jag knåpar istället ihop ett set nere i systugan.Byxor och body var ju inga problem då de är väl beprövade mönster. Jag valde att sy bodyn i de härliga röda ugglorna från Jofotex och kombinerade detta med turkost kantband som är min favorit (rött och turkost alltså). Bodyn är sydd enligt Ottobre mönster på omlottbody i storlek 56, denna storlek tror jag passar när lilla tösen växt till sig lite.Ett par matchande muddbyxor i Andersson & Hjalmarssons underbara randiga velour i rött och cericet blev det till bodyn. Men när jag har förmånen att sy till små töser så kan jag ju inte missa chansen att sy en liten klänning så ett par pantalonger i ugglorna fick det dessutom bli Dessa är tänkta att användas inunder klänningen så att det inte blir för knöligt. Pantalongerna har resår i midjan och långa benmuddar i turkost.


Alla dessa plagg gick snabbt och enkelt att sy, men när jag sedan kom till klänningen så tror jag att allt som kan gå fel gick så. Jag letade och letade efter mönster, men tyckte inte jag hittade något passande bland mina tidningar och böcker. Jag såg framför mig en försklädeslänning i den randiga velouren med härlig turkost kantband som färgkombo. Hur snyggt som helst i tanken, resultatet blev inte riktigt lika bra. Första försöket gjordes när jag var rätt "grön" med CPn och kantbandet rynkade sig så att hela klänningen åkte i papperskorgen. Inser ju att A&H´s mjuka velour kanske inte är den allra lättaste att sy i och att dessutom ha ränderna att tänka på hjälper ju inte upp det hela. Men envis som synden som jag är fick projektet ligga till sig lite och klänningen syddes i helgen eftersom paketet skall levereras nu i veckan. Som sagt en ny klänning klipptes till med utgångspunkt från mitt eget mönster Lotti, men istället för omlott ville jag ha ett sprund i halsen. Lite tillklippning på fri hand resulterade i en alltför snäv halsringning. Pust och stön! Här var jag frestad att ge upp, men jag hade ju ett par matchande pantalonger som saknade sin klänning.Jag klippte helt sonika bort hela halsringningens kantband och sydde på ett nytt, med ett bredare sprund som resultat, därav lösningen med bandet som man knäpper med. Helt nöjd är jag väl inte med klänningen, men så pass så den får följa med i paketet som levereras. Hoppas pappan, men även mamman, som jag aldrig träffat, blir nöjda.
Modell: Ottobre 6/2007 omlottbody i stlk 56, muddbyxor eget Softy i stlk 50/56, pantalonger eget Panties i stlk 50/56 och klänning eget med Lotti som grund (kommer nog aldrig gör en likadan igen).

Material: Röda ugglor från Jofotex, turkos mudd från Stoff & Stil och röd/cerice-randig velour från Andersson & Hjalmarsson.

Att tänka på: Ge aldrig upp!!!!!!! Jag måste dessutom träna på att sy kantband så att det inte drar sig. I halsringning och ärm syns det ju inte men nedertill på tunikor/klänningar så är det inget snyggt. Nu har jag sytt två alster, den gröna elefanttunikan och denna klänning som har kantband nedtill som inte är riktigt ok. På nästa skall ni få se ett mer godkänt resultat, jag lovar! Det är lite extra nervöst att sy till bekanta, utan att de bett om det tycker jag. Att dessutom inte ha en aning om vad de har för smak och när man aldrig har träffat mamman i familjen får det att darra ännu lite mer.

10 kommentarer:

 1. De blir säkert jättenöjda, kläderna är ju hur fina som helst!

  SvaraRadera
 2. Jättefina kläder! jag är lite extra förtjust i bodyn. Roligt att höra att det är fler som har det som jag - bara manliga kollegor som inte vet att jag syr. :-)

  SvaraRadera
 3. Fint!

  Gillar kombinationen rött, vitt o turkost. Klart de gillar dina kläder. Mvh Karin

  SvaraRadera
 4. Jag tycker att särskilt klänningen blev urläcker! Annorlunda och jättefin!

  SvaraRadera
 5. Superfint. Klänningen var verkligen läcker. När du smält att den var jobbig att sy borde du göra nåt liknande igen. Jättegulligt!
  /Efwa - Ma fille et moi

  SvaraRadera
 6. Jättefint! De måste ju helt klart bli nöjda med ett så fint set!

  SvaraRadera
 7. Det blir ingen överlämning denna vecka då hälften av kontoret är på sportlov. Jag återkommer med kommentarer i nästa vecka istället.

  SvaraRadera
 8. Å så sött!
  Det var på tok för länge sen jag kikade in hos dig, du har ju bloggat om jättemycket snyggt!

  SvaraRadera