torsdag 29 januari 2009

Tunika Ami L

Först ut är en tunika till Gabriels bästis nere i Skaraborg. Ami L är en ny tunikamodell som har fått namn efter Gabriels syssling Amilia och L för den har lång ärm, den går naturligtvis få med kort ärm. Tunikan är sydd efter min vanliga modell på tröja med raglanskärning, Tischa long R men med liv i A-modell. Gabriels bästis har sedan tidigare ett par cerica muddbyxor och mamman ville ha en matchande elefant-tunika i hennes favoritfärg grönt. Önskemålet var att inte göra tunika allt för kort utan att användningstiden skulle vara lång så valde jag att sy ett kantband i nederkant istället för att fålla den. Kantbanden i hals och nedtill samt ärmens mudd är i cerice mudd från Stoff & Stil som matchar muddbyxorna. Tycker att det blev en härlig kombination - grönt och cerice - nu hoppas jag att beställaren också tycker så.
Mönster: mimis Tunika Ami L, som grundar sig på Tischa long R i stlk 74/80 men förlängd med kantband nedtill istället för fåll.


Material: Gröna elefanter från Jofotex och cerice mudd från Stoff & Stil.


Att tänka på: Hoppas nu att modellen fungerar bra. Är lite osäker över längden. Jag skall förändra ärmen på denna tunika så att den blir lite tjejgare med lite pös och puff nedtill.

2 kommentarer:

  1. Du gör så snygga färgkombon. Jättesnyggt med grönt och cerise. Gillar även den bruna med cerise som du har gjort.

    SvaraRadera
  2. Detta set var galet snyggt!!!!

    SvaraRadera