onsdag 28 januari 2009

Sjukstuga!

Sjukdomarna avlöser varandra och vi var friska ungefär en vecka efter julledigheten innan ny förkylning drabbade både mig och Gabriel. Trots hosta och snuva så var vi hos dagmamma/arbete i förra veckan, men i helgen så blev det värre, Gabriel fick feber, blev trött och hängig och toppade med att kräkas i lördags. Jag var hemma med sjukt barn i måndags och Johan avlöste mig i tisdags. I morses, när jag satt på jobbet ringde Johan och berättade att blåsorna som Gabriel hade på läppen hade spridits sig ned på händerna. Det misstänkta munsåret visade sig alltså vara vattenkoppor som härjar i samhället.

I morgon är det min tur att vara hemma igen!

4 kommentarer:

 1. Har skrutten fått koppor(blåsor även på övriga kroppen också nu? I annat fall om det bara håller sig till händer, fötter och mun/läppar är det nog snarare höstblåsor eller "hand-, fot- och munsjukdom" som det också heter. Trist med VAB igen, men jag hoppas du får mycket gjort på hemmaplan :-)

  SvaraRadera
 2. Näh! Men om det är vattkoppor så får du resonera att det är bra att få det överstökat. :(

  SvaraRadera
 3. Blåsor har han framförallt på läppar, händer och lår om rapporterna hemifrån stämmer ;-) Jag vet att vattenkoppor härjar på de flesta dagis här på orten och jag hoppas faktiskt på att det är detta och att det inte blir värre än så här. Precis som du säger - då har man det gjort.

  SvaraRadera
 4. Ja, men precis, hellre när de är små, för OFTASt blir det lindrigare då, men inte alltid. Våra barn har haft det alla tre. minstingen var bara 3 veckor och fick bara 30 koppor (jo man kunde faktiskt räkna alla). Någon sade då att har man haft för få kan man få det igen, men min BVC sköterska bedyrade att så INTE var fallet. Har man haft koppor så har man punkt slut. Även om det hade varit höstblåsor (vilket det inte låter som då) hade han varit tvungen att vara hemma för det är mkt smittsamt. Nackdelen med vattkoppor (framför allt när man har flera barn) är att karantän hemmavid kan bli så himla långvarig. Kram o må gott!

  SvaraRadera