lördag 31 januari 2009

Tack för bilbarnstolen!

Det var ett tag sedan vi fick en bilbarnstol och en cykelbarnstol (heter det så?) av kompisar nere i Skaraborg. De skulle inte ha något betalt och vad passar bättre än att sy lite kläder som kompensation då. Dessa kläder diskuterades redan i höstas, så det är en vild chansning över om storlekarna forfarande passar. Lite smått nervös, men det går ju alltid sy nya om det visar sig vara för små.
Först ut är en tunika till lillasyster, där mamman önskade en matchande tunika till lillasysters cerica schapoodles-byxor som redan fanns i garderoben. Mamman har sett tröjan som jag sydde till lilla I för lände sedan och önskade sig en tunika i detta tyg. En liten bit fanns kvar i garderoben, men det räckte inte riktigt därav de orangea ärmarna. En lösning som jag tyckte blev riktigt bra. Muddarna matchar byxorna och bryter dessutom av lite snyggt i ärmslut. Tunikan är min nya modell, samma som den här, Ami L och här i storlek 122/128.


Mönster: Eget (mimiS) Tunika Ami L i stlk 122/128


Material: Härlig mjuk randig singeltrikå köpt på Jofotex, enfärgad orange singeltrikå köpt på Calletex för riktigt länge sedan. Vad glad man blir att hitta dessa tygbitar i skåpet när man som här har för lite tyg för att sy randiga ärmar. Cerice muddar är som vanligt från Stoff & Stil.


Att tänka på: Är riktigt nöjd med denna - enda kanske skulle vara att ha dekorstickningarna i samma färg som mudden - cerice, nu blev de istället orangea. Hoppas innerligt att kläderna nu skall passa på lillasyster.

2 kommentarer: