torsdag 11 december 2008

Rött och grönt i härlig kombination.

Back in blogg - det var länge sedan jag bloggade om något jag sytt. Nu kommer äntligen lite bevis på att jag inte suttit overksam den sista tiden och mer bevis är på gång.

Även om jag har både beställningar och julklappar att sy så kunde jag inte låta bli att få till lite nya kläder till Gabriel. Först ut är ett röd/vit-randigt set bestående av en body och ett par pantalonger, båda två har fått limegröna muddar. Setet är sytt av ett randigt tyg från E-slöjd och jag har som vanligt använt mig av Stoff & Stils mudd här i limegrönt. Dekorsömmar i limegrönt på bodyns raglan- och sidosöm och på pantalongernas grensöm. Pantalongerna har mudd i benslut och resår i midjan. Ottobre har en blus som heter "polka dot" och med lite ändring av namnet så tycker jag det passar på dessa kläder, pantalongerna som nu ingår i kollektion mimiS får därför heta Pantalong "polka stripe".




Till detta har jag sytt en ny omlotthoodie, ett användbart plagg som dagmamman uppskattar. Gabriel har nämligen denna jacka på sig när han sover ute hos dagmamman, med huvan uppe så behöver han inte ha någon mössa på sig. Hoodien är sydd av en härlig limefärgad ribbad fleece från MG och huvan är fodrad med en randig interlock i brunt och lime som jag köpte på förra Jofotexbesöket. Som kantband har jag använt limefärgad veckresår som jag köpt på Calletex i Örebro. Jag tycker det är smidigt att använda veckresår på omlotthoodies för de drar ihop huvan på ett bra sätt och det blir även snygga och smidiga knytband. Kantband i form av muddväv blir ofta lite tjockt att knyta med tycker jag.





Till dessa plagg har jag sytt lite kompletterande tillbehör såsom vita löstagbara ärmmuddar och en tomteluva i grön velour som Gabriel skall använda på hundklubbens Luciafirande på måndag. Inser i skrivandet stund att jag dock har missat att fota den tillhörande randiga halsduken i vitt och rött. Den får ni tänka er själva. Hur söt min egna lilla tomtenisse blev i sina nya kläder får ni se på tisdag efter själva Luciafirandet. Jag kan tyvärr inte ta åt mig äran för denna härliga kombination till tomtedräkt utan inspirationen hittade jag på en bild i bloggen Beas barnslikheter, en blogg som ofta inspirerar mig.






13 kommentarer:

  1. Åh vilket helt underbart set! Man blir så glad av det! :)

    SvaraRadera
  2. Fina kläder ;) Det påminner mig om att jag måste sy tomteluva till Luciafirandet på dagis på måndag.

    SvaraRadera
  3. Tack så mycket, som sagt jag kan inte ta åt mig äran för färgkombon men jag älskar det lika mycket för det. Trevligt att även kunna använda kläderna efter Lucia.

    SvaraRadera
  4. Jättefint! Men, har eslöjd börjat med bredrandiga tyger? eller är det nåt dom tagit in från annan leverantör?

    SvaraRadera
  5. Det är nog från deras icke egenvävda sortiment. Jag köpte tyget från dem på syfestivalen.

    SvaraRadera
  6. Oj, vilken rolig sida! Underbart set, och fina färger!

    SvaraRadera
  7. Åååå, jag ÄLSKAR limegrönt, kläderna blev hur fina som helst! Vad duktig du är!

    SvaraRadera
  8. Snyggt! Vilken snygg ribbad fleece! Det har jag nog aldrig sett förut!

    SvaraRadera
  9. Jättefin färgkombination! Jag gillar också S&Ss limemudd, den passar till så mycket. Och min är snart sluuuuut!! Och den är restad hos S&S. :-(

    SvaraRadera
  10. originellt med grön tomtemössa!

    SvaraRadera
  11. Helt fantastiskt fint litet set!!! Underbart snyggt med limegröna muddar till det rödvita!

    SvaraRadera
  12. Åh, tack så hemskt mycket för alla rara kommentarer!

    SvaraRadera