torsdag 6 november 2008

Från grabbrum till tjejrum

Efter vår relativt stora renovering i våras med ytskikt i kök, hall och "lilla rum" så kände man sig rätt slutkörd. Men det stannade ju inte med det utan arbetet fortsatte ju i somras med att få iordning på trädgården på framsidan med plattläggning, rabatter mm. Efter en kortare paus har vi nu satt igång igen.

Klättra på stegar är väl ingenting? Kan pappa så kan Gabriel! Han har ju dessutom tränat på sin tripp trapp stol.

Det blir en rejäl rokad av barnrum, men som faktiskt endast innebär renovering av ett rum. Det började med att Johans äldste son redan i somras flyttade hemifrån till egen lägenhet, sedan dess har hans rum nere i källaren stått tomt. Ja, tomt och tomt det har fyllts på med saker allt eftersom och har den senaste tiden fungerat som förråd.
Verktyg är rätt spännande också! Finn det inte borrmaskiner att tillgå så hittar Gabriel direkt till pappas fickor där det finns både spännande pennor och en kniv.


I helgen tog vi en kraftansamling och flyttade ut alla saker och flyttade ned mellerste grabben till detta som skall bli hans rum. Så är det väl på de flesta ställen, äldsta barnet flyttar till ett rum som ligger lite mer avskilt?
Nu när mellersta pojkens rum är tomt startar renoveringen av detsamma. De bruna fönstren, dörren och dörrfodren skall målas vita, taket får sig en omgång av vit färg, väggarna nya tapeter och den gamla plastmattan från 80-talet byts ut mot lättstädad laminat. Enligt planer så börjar mitt arbete, tapetseringen på söndag. Innan dess skall Johan ha hunnit att stryka tre lager färg på allt som skall målas.Ibland blir pappa rätt trött på Gabriel - tycker att han aldrig får arbeta ifred.


Gabriel vill ju naturligtvis hjälpa till också och det är spännande med alla maskiner och verktyg. Skall det bli en lite hantverkare av honom också tro? Får mamma som hon vill så siktar han högre och läser till civilingenjör istället!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar