fredag 7 november 2008

En planering som ser ut att stämma?

Renovering av Jossans nya rum går över förväntan och planeringen med att sätta tapet på söndag ser ut att fungera. Johan har varit ihärdig denna vecka och målat både tak, lister, foder och dörr. Igår kväll spacklades väggarna en gång och ytterligare en omgång skall ske ikväll och sedan är det klart för tapetsering, det går riktigt smidigt denna gång (det är ju betyligt mindre rum än förra).Jag längtar till att få kunna iordningställa Gabriels rum. Har ju som jag tidigare skrivit hur mycket planer som helst och min hjärnan fylls av alla idéer och inspiration. Jag har förhoppning att kunna köpa lite quilttyger på syfestivalen imorgon för att ha till till sömnad av kuddar, förvaringspåsar och andra tillbehör i hans rum. Det skall bli skönt att kunna samla de mesta av hans saker på ett ställe, för som det är nu är de utspridda över hela huset känns det som.En rejäl porslingskruka med leksaker på govet i köket tillsammans med lära-gå-vagnen fylld med böcker.


I sal´n (vardagsrummet) så står hans fotölj med ett gäng glada kompisar, Kalle Anka, den gosiga nallebjörnen, grodan Karl-Oscar och hunden Pricken.


Även bilparkeringen finns i sal´n - både en rejäl trä-lastbil och den glänsande sportbilen står på rad.

Över hans spjälsäng i vårt sovrum hänger hans mer än överfyllda string-hylla med både leksaker, böcker och prydnadssaker.

Nu är det fredagskväll hemma hos oss, eftersom Johan slutar vid två och jag har varit hemma idag så blir det tidig start av kvällsmys, men en sista spackling skall dock göras innan vi kan sätta oss och ta det lugnt. Ikväll skall vi mysa till det med kräftor och en flaska vitt vin. Hos oss är nog fredagskvällarna mer heliga än helgens övriga kvällar. Skönt att koppla av och ta det lugnt med lite mys och god mat tycker vi. Själv brukar jag koppla av så bra så ögonlocken faller ihop innan klockan slagit nio, men idag skall jag försöka att vara vaken ett tag till, då jag är lite sugen på att se en film vid halv tio (gäsp). Fick tipset på en inredningsblogg jag följer Hem och Lycka om att TV4 sänder "Och så kom Polly" och det verkar vara en film i min smak.Igår såg jag filmen Sex and the City och den gav mersmak för härligt romantiska tjejfilmer.

På söndag så återkommer jag med en rapport från Syfestivalen!

1 kommentar:

  1. Här blir det tidig fredag. Klockan ringer 05.30 imorgon. Har 1½ timmas bilrea till min mamma, varifrån bussen till syfestivalen avgår 8.00. Tur man kan sova på bussen sedan.

    Ha det så trevligt imorgon!

    SvaraRadera