söndag 9 november 2008

En alldeles för kort dag - rapport från syfestival!

En alldeles för kort men intensiv och härligt sömnadsrelaterad dag spenderades på Kistamässan igår, tillsammans med Älsklingsfrö och Kerstin. Eftersom det är vi tillsammans med Pyssel på Torp skall medverka vi marknader nu i advent så blev det mycket prat om detta i bilen upp. Lite kaffe och macka hann vi även med innan Syfestivalen slog upp portarna klockan tio. Det är skönt att vara på plats när de öppnar, för den första timmen så kan man faktiskt gå i lugn och ro mellan montrarna utan att behöva trängas allt för mycket.


En lite sötnos väntade på mig när jag kom hem. Snygga tyger, tyckte han, det kan nog bli en del välsittande kläder.
Fram till lunch så hann vi gå igenom alla stånd och handla en del smått och gott. På många ställen så använde jag frasen "jag återkommer" för jag har oerhört svårt att bestämma mig och veta vad jag vill handla innan jag har sett allt. Sedan var det lunch och jag måste faktiskt berömma den jättegoda maten (jag valde laxen), det härliga salladsbord till ett helt OK pris för att vara på mässa. Positivt överaskad, alltså! Efter lunchen passerade vi rakt igenom mässan till motstående hörn för att spana in tovade ullhattar som var helt fantastiska. Synd att man så sällan bär hatt.


Mest intressant var nog ändå dragkedjorna. Hm, de funkar nog bra till några trevliga jackor. En varmfodrat vinterjacka och lite tunnare vårjacka kanske vore något.Ungefär då så kollade vi på klockan och insåg att tiden hade sprungit iväg (så är det när man har trevligt) och den började närma sig tre och hemresa. Tyvärr så hade jag en tid att passa då det väntade en 40-årsfest hos en nära kompis när vi kom hem. De där stånden som jag skulle återkomma till (svenska mönster bl a) fick stryka på foten tillsammans med det planerade "klämma och känna" på symaskiner som är så roligt på syfestivalen. Tack och hej fick vi säga och med detta ser jag redan fram emot ett besök på nästa festival. Då skall jag nog starta dagen med symaskinsleverantörerna för "klämokänn" och dessutom inte ha någon tid att passa. Att fördriva tiden på festivalen fram till stängningsdag klockan 18 hade inte varit någon match.


Va, en blå dragkedja också! Den passar ju perfekt till en jacka i Andersson & Hjalmarssons grönblå-randiga velour. Har du tänkt på det, mamma?

Några kassar med tyg blev det shoppat även om det mest positiva nog var att ett besök på syfestivalen inte denna gången grävde några större hål i plånboken. Högen blev inte så stor när jag lade upp den på matsalsbordet. Två randiga tyger för 30 kr/m, ett härligt (gubbigt?) i ljusblått och brunt som är tänkt till en "utanpå-tröja" med bruna muddar till Gabriel. Ett underbart mjuk, tunn randig singeljersey (ungefär som exklusiva tenniströjor för herr i kvalitén) i lime och petrol (rätt så likt Stoff &Stils i färg, men för 30 kr/m kunde jag inte motstå), velouren Lenny från NeaNobell (dyr men ack så snygg, det blev bara 1/2 meter) som skall bli muddbyxa till Gabriel, röd/vit randig mjuk trikå från E-slöjd (inte deras egenvävda) och en mjuk och skön marinblå stretchmanchester från MG som är tänkt till lite mer snyggbyxor i muddmodell till Gabriel. Ett ospunna ullgarnet i regnbågens färger är tänkt att bli virkade, tovade blommor som kan pryda mössor eller kanske fungera som brosch (om jag nu kan få till det - nytt och spännande) och lite bra och billiga dragkejor på toppen av tyghögen. Även ett gäng lite större stöpplar för textiltryck fanns i påsen med hem, även om de undgick att bli plåtade.Men det allra roligaste med dagen är nog att få träffa alla likasinnade. Några bloggande sömmorskor har man träffat förut och några nya ansikten på bekanta från nätet fick man också. Underbart härligt!
Nu tar jag bort syfestivalen från min lista på "trevliga kommande event" och då blir listan tom. vet faktiskt inte vad jag skall fylla den med för tillfället. Att skriva nästa syfestival känns lite väl långt fram i tiden.

Har ni några förslag på vad man kan sätta upp på listan, det är ju bra att ha något att se fram emot?

5 kommentarer:

 1. julafton? ;-)

  Det var verkligen roligt att ses även om det blev kort

  SvaraRadera
 2. Åhh..det där garnet stod jag också och klämde på. Så himla mysigt!

  SvaraRadera
 3. Nästa sak att se fram emot är kanske julmys o alla klappar som ska sys o ges bort! :-D

  SvaraRadera
 4. Nästa syhelg. ;-)
  Marknad med trevliga sypolare. :-)

  SvaraRadera
 5. Visst har jag mycket att se framemot själv - och jag gör det. Min lista är nog tänkt som lite mer allmän - syhelg är ju inte direkt av allmän intresse och marknader är ju redan listade. Kanske är de värda att stå på två ställen ;-) för det skall bli superkul.

  Julmys och att sy julklappar är riktiga höjdare och ännu så länge så letar jag mest inspiration och idéer.

  Nej, listan får stå tom till jag kommer på något av allmänt intresse - efter jul kan jag nog smyga upp nästa syfestival ;-)

  SvaraRadera