tisdag 11 november 2008

Förändringar i systugan/kontoret

Som jag skrev i föregående inlägg så blev det ingen tapetsering i söndags utan vi utnyttjade tiden åt att röja om rejält i källaren istället. Till saken hör av vi blev av med vår gamla och otympliga bokhylla som har upptagit en hel vägg i systugan/kontoret. Visst den hade en del bra förvaringsmöjligheter, men inte i den utsträckning så att det vägde upp att bli av med en hel vägg. Sakerna plockades ur (den innehöll en del böcker samt "piff och pynt") och ställdes snabbt och enkelt in i gillestugan för vidare förflyttning till mer permanent förvaring. Till saken hörde att vi bestämde att pappa skulle ta med bokhyllan hem till den lokala loppmarknaden så sent som samma morgonen han skulle åka, så snabbt skulle det gå. Arbete med att flytta undan alla saker i gillestugan blev inte gjort förra veckan, men vi tog tag i det i söndags då vi som sagt fick lite tid över. Nu har vi en ren och snygg gillestuga igen så man kan sitta och titta på TV utan att må dåligt av att det står grejer högt och lågt och ett förhoppningsvis väl fungerande arbetsrum för både sy och data. Nu skall vi "känna in" möbleringen och så hoppas vi på att komma över lite fräscha begagnade och funktionella skrivbord framöver, jag har några "krokar" utlagda.En korridor leder till in till arbetsrummet, rakt fram har vi dörren upp till garaget. Helst skulle jag vilja ha passagen till den dörren fri, men jag har ingenstans att ha min klädställning med försäljningskollektionen. Jag får klura lite på en bättre lösning. Intill väggen står även Gabriel leklåda, så att även han är nöjd med att bedriva tiden i syrummet.


Vi kliver några steg fram och rummet öppnar sig. Direkt till höger står ett långt skrivbord och ett hörnbord som huserar dataavdelningen. Den första datorn är vår gamla med några år på nacken som får tjäna som speldator till barnen. Datorn inne i hörnet har vi köpt av äldste sonen när han uppgradera sig med en laptop. Denna dator är tänkt att användas till mer "seriöst" arbete villket innebär att dess huvudsakliga användare kommer bli jag och Johan. Det är på denna jag skall installera mitt bildbehandlingsprogram (som jag haft i flera år men inte utnyttjat fullt ut) och min etikettskrivare.

Lägg märke till den underbart mintgröna garderoben med lila fiskar. Denna garderob är en rest från badrummet som fanns när vi flyttade in. Garderoberna har jag tänkt att snygga till med vit färg, en dörr är tänkt att få "svarta tavlan-färg" och en dörr skall få magnetfärg. Det kommer att bli en snygg och smidig lösning med en "antecknings-dörr", för hur många gånger har man inte kommit på vad man saknas när man sitter och syr för att i nästa stund ha glömd av dessa "bra-att-ha-saker" när man beställer från exv Bibbis eller Stoff & Stil. Mina symaskiner står idag på ett gammalt köksbord och bredvid finns en Elfa trådback som innehåller sybehör och verktyg. Denna önskar jag att jag kunde byta ut, för Gabbe är på och pillar på alla saker och den ger ett rörigt intryck när man kan se rätt in. Men ibland får man ta vad man har. Intill denna står kopieringsmaskinen, som är kvar från tiden jag var egenföretagare och bildar en gräns mellan sy- och datahörnan.


Mitt i rummet står ett gigantiskt skrivbord som tjänar som klippbord och på gaveln finns min strykstation som jag ärvt efter min mor. Den är helt underbart smidig att stryka med och det blir så slätt och fint med ångan.Vid skrivbordet kan man även pyssla med andra saker då det saknas fria ytor vid maskinerna.


Vi är helnöjda med denna lösning och tror att det kan fungera bra med möbleringen. Nu behövs dock lite mer förvaring ovan skrivborden. Vid datorerna skall en hylla upp som skrivarna kan stå på för att få rent och snyggt runt dessa (lättare att hålla rent runt dessa dammdragere) och vid symaskinerna vore en vägghängd trådförvaring och annan smart förvaring bra. Man vill dock inte sätt upp för mycket innan man vet hur allt fungerar och hur man vill ha det.Som jag skrivit tidigare så vore det dock härligt att byta ut detta hopplock av bord som vi idag använder. De är rätt sunkiga och slitna och fungerar lite si och så (framförallt hörnbordet), men vi hade turen att komma över dem gratis när de annars skulle slängas.
Jag har förhoppningsvis några prisvärda och fräscha begagnade skrivbord på gång. Ett hörnbord med tillhörande skrivbord till datahörnan och ett långt men gärna smalt skrivbord till mina maskiner vore toppen. Skrivbordet vid maskinerna skall vara så långt så att fyra maskiner på rad får plats (drömmer ju om en CoverPro och en brodermaskin) och skall då ersätta köksbordet och elfahurtsen. Kopieringsmakinen skall stå kvar som gräns (har ingen annan plats för den). Ett stort skrivbord till klippbord vore också bra, men allra helst skulle jag vilja ha en lite högra bänk med köksskåp inunder som får tjäna som klippbord. In mot symaskinerna vill jag ha skåp och en lådhurts medan det skall vara grunda öppna skåp (likt överskåp utan dörrar) ut mot rummet som kan husera Gabriels leksaker och böcker.

Drömma, planera och hålla ögonen öppna för prisvärda alternativ kan man ju alltid göra, men i det stora hela så är jag toppennöjd med det underbara arbetsrum som vi har idag. Nu skall vi "jobba in" oss med detta så får vi se om det behövs några förändringar eller ej.

3 kommentarer:

 1. Snacka om kontrast till min lilla syhörna he he! Ett klippbord, ja det vore nåt det! :-D

  SvaraRadera
 2. Än har jag tyvärr inte hunnit sitta här nere mer än när jag sydde poå en namnlapp och en storlekslapp på en klänning i föräljningskollektionen. Imorgon och på fredag är jag föräldraledig så då skall jag använda och njuta av min nya ordning här nere ;-)rednakh

  SvaraRadera
 3. Oj! Så jag suckar av avund när jag ser vilken yta du har. Själv sitter jag inne i klädkammaren och har strykbrädan som tillskärning... MEN jag har ett likadant skrivbord som du har datorn på om du vill köpa ett till till en billig peng! ;-)

  (för här befolkar det källarförrådet isärtaget.. inte stor nytta..)

  SvaraRadera