tisdag 21 oktober 2008

Röda elefanter med turkost!

En av mina favoritkombinationer är rött och turkost. Vet inte i vilken blogg jag såg den för första gången, men jag jag bara älskar den. Jag har tidigare sytt denna kombination, då med röda ugglor som bas, som ni kan hitta bl a här och här. När jag nu sydde ett par turkosa velourmuddisar så kunde jag helt enkelt inte låta bli att matcha med lite rött i form av elefanter denna gången. Det börjar bli smått tjatigt med mina bodies och muddbyxor, men jag hoppas att ni kan hitta inspiration i form av tygval istället för modell. Denna gången blev det raglanbodyn i just röda elefanter, mudd och dekorsömmar på raglanskärning och sidosöm har jag gjort i turkost.


Egentligen så borde jag inte sy så mycket till Gabriel då hans garderob börjar bli rätt välfylld, men man kan ju inte låta bli när man kommer på en idé. Ännu trängre lär ju Gabriels garderob bli då jag väntar in lite härliga tyger, bl a landskapstyg och gröna ugglor från Jofotex. Dessutom stundar ju Syfestivalen och känner jag mig själv rätt kan jag inte låta bli tyg därifrån heller. Nya tyger får ju tankarna att börja spinna på ytterligare kombinationer. Det är tur att Gabriel inte växer så snabbt, för då kan han ju ha sina kläder länge iallafall.
Mönster: Body long R (eget) i stlk 74/80 med bred mudd i ärmslut
Material: Röda elefanter från Jofotex och turkos mudd från Stoff & Stil.
Att tänka på: Tillklippning, sömnad och knappislagning på drygt två timmar. Här går det undan! Får nog ta och funder på lite andra modeller.

4 kommentarer:

 1. Åh, just den kombinationen är så fin! Jag har en halvfärdig tröja i precis de tygerna som ligger o väntar. Till skillnad från Dig är jag inte så snabb av mig :-)

  SvaraRadera
 2. Åh, rött och turkost är så fint! Ska fixa ihop något i den färgkombinationen framöver.

  Nyfiken fråga, vad använder du för tryckknappar? (Jag morrar just nu över mina egna som inte fungerar...)

  SvaraRadera
 3. Härligt med beröm, jag suger åt mig ;-)

  För tillfället använder jag tryckknappar av både Prym och Stoff & Stil. Det är ju smidigt att använde Prym men S&S är ju betydligt billigare varför jag företrädesvis använder dessa till beställningsplagg. Tycker att de fungerar bra och har rätt så långa "taggar" så de går att trycka genom flera lager tyg. Det är när jag skall vara effektiv och sätta i tryckknappar framför TVn i sovrummet (med Gabriel sovande bredvid) som jag använder Prymtången.

  SvaraRadera