onsdag 10 september 2008

Inskolning

I måndags började Gabriels inskolning hos dagmamma. Första dagen var vi där båda två i två timmar och igår så lämnade jag honom där själv mellan 9-11. Det gick hur bra som helst, de hade varit ute och plockat äpplen. Idag när jag skulle lämna honom så insåg jag att jag nog varit lite tråkig och inte lekt med honom tillräckligt, för när vi skulle vinka hejdå så gjorde han minen som är så populär för tillfället.
Ja, ja, man får ju inte ta åt sig för han vet ju inte riktigt vad det betyder ännu. För honom så är det ju ett sätt att komma i fokus och att få alla att skratta, och det kan man ju inte låta bli att göra. I morgon är det ingen vanligt inskolning som gäller utan då skall vi istället besöka förskolan som han skall vara på varje torsdag och fredag. På torsdagar så går Gabriels dagmamma ner dit med alla barnen och på fredagar är det en annan personal som tar hand om Gabriel eftersom ordinarie dagmamma är ledig. De har ju en dag ledig eftersom övriga dagar blir långa och de avverkar 40 timmar på fyra dagar. Förskolan Gabriel skall vara på är inte en riktig förskola utan en samlingsplats i en lägehet för dagmammorna. Tycker det är ett bra upplägg för hos dagmamman slipper man den högljudda atmosfären det blir med större barngruppen, men barnen får ändå träffa fler kamrater på torsdagen och fredagen i och med vistelsen på förskolan.
Den härliga bilden här ovan måste jag tacka Micke och Lena för som var flitiga fotografer på hundklubben i söndags.

3 kommentarer:

 1. Vad bra för Gabriel att han får vara hos dagmamma! Jag har själv varit dagmamma i 13 år och njöt av att få "extra" barn.
  När jag jobbade hade vi inte 40-timmars vecka utan jag jobbade må-fr 06.15-17.30 när jag jobbade heltid. Tungt men det var ju inte alltid fullt med barn.
  Lycka till!!

  SvaraRadera
 2. Ja, jag tror det blir toppen!

  SvaraRadera
 3. Jag har en slags utmaning hos mig! Kolla in får du se.

  SvaraRadera