tisdag 9 september 2008

Redo project - muddjeans

Inspirationen flödar och det känns superkul att sy till Gabriel igen. Lite som sista chansen känns det eftersom jag börjar att jobba heltid den 22:a. En hel del sytt blir det nu när jag har en stund för mig själv vid Gabriels inskolning. Denna vecka är han hos dagmamma mellan 9-11 och nästa vecka blir det mellan 9-13. Oj, vad mycket jag skall hinna då.


Jag har "snöat" in lite på att göra muddjeans och just dessa byxor har jag haft i huvudet sedan Gabriel var liten. Byxorna är sydda ifrån en favoritkappa som har blivit allt för stor då jag har tappat ett antal kilo efter att jag köpte den. Kappan är i grått tunt denimtyg och valet av muddfärg gav sig rätt snart då jag ville sy en matchade tröja i lila kaniner.


Lila sytråd har jag använt till alla dekorsömmar och det blev diskret men snyggt tycker jag. Byxorna är fodrade med ett riktigt tunn singeljersey och jag har använt mig av den superbraiga tutorialen som Älsklingsfrö har i sin blogg.Denna gång hade jag inte hjälp av en brodermaskin så det fick bli lite dekoration genom att sy stjärnor med förstärkt raksöm på den vanliga symaskinen. En matchande lila namnlapp fick pryda bakfickan.Ytterligare en stjärna hamnade på smalbenet. Denna kom till på grund av att jag sydde dekorsömmarna på fel benstycke, de hamnade bak.

Dekorsömmar markerar framfickorna och på dessa byxor använde jag mig av en dekorsöm med stjärnor för att spinna vidare på byxans tema.


Tröjan har jag sytt i lila kanintyg från Jny Design. Detta tyg bara jag älskar och jag är så nöjd över att det är rätt mörk lila färg som gör att det blir lite mer grabbigt enligt min smak. Mudden är lila och kommer från Stoff & Stil. Tröjan har dekorativa lila sömmar över raglansömmen och som fåll. Mönstret är mitt vanliga men istället för mudd nedtill på ärmen som jag använde på min marknadskollektion så har jag gjort kantband istället. Denna tröja blev en liten kontrast till mina annars så färggranna tröjor. Är supernöjd med det "lugna" färgvalet, men är även sugen på att sy någon liknande men med kontrastfärg såsom orange eller gul. Det kanske kommer senare.
Till slut blir det lite livebilder för jag tycker att kläderna gör sig bättre på än hängande på galge. Dessutom kan jag ju inte låta bli att visa upp min sötnos. Tungan på första bilden är en vanlig förekommande grimas nu för tiden. Lite gulligt än så länge och man kan inte låta bli att skratta.

Mönster: Det gamla vanliga - mitt eget muddbyxmönster och Tischa long R båda i storlek 74/80.

Material: Grått jeanstyg från en gammal kappa, lila mudd från Stoff & Stil, lila kanintyg från Jny Design

Att tänka på: Jag börjar kunna det här nu känns det som. Till och med byxorna som är vändsydda med foder fungerade bra. Saknar bara en brodermaskin för att kunna få en lika snygg dekoration som på jeansen med dödskallen.
4 kommentarer:

 1. Jättesnygga kläder. Själv vet jag inte vart all min inspiration har tagit vägen. Känns som om jag just nu är deep down och inte riktigt orkar ta iut med någonting. Ändå har jag saker som jag verkligen BORDE ta itu med. Han är allt en liten sötnos din Gabriel :-)

  SvaraRadera
 2. Åhh va fint det blev.Verkligen snyggt.

  SvaraRadera
 3. Mari: Här får du en spark i baken, så hoppas jag det hjälper för inspirationen.

  Tack Linsar. Det är så roligt när man får till kläderna.

  SvaraRadera