måndag 11 augusti 2008

Kollektion mimiS - mönsterkonstruktion

I några dagars tid så har jag hållit på att skapa mönster i 4 olika storlekar och nu börjar se ett slut. Jag har testat och förändrat mönstren och nu hoppas jag att jag har fått till alla modeller. Jag har ordnat mönster till nya muddbyxor, raglant-shirt, vanlig t-shirt, omlottklänning och singoallaklänning, alla finns nu i storlek 62/68, 74/80, 86/92 och 98/104.

Kvar att konstruera är mössor och en "utanpå"-tröja med sprund framtill och stor 70-talskrage. Mössorna hoppas jag på att få hjälp med mått, jag har ställt frågan i sytråden på familjeliv, men kanske kan du ge mig svaret här. Eftersöker huvudmått för mössor i stlk 1-2 år, 2-3 år och 3-4 år. Utanpå-tröjan får jag se om jag hinner med, vore trevligt att kunna erbjuda sådan på marknaden, men hinner jag inte så hoppar jag över den.

Jag använder ritningsplast och overhead-penna när jag ritar rent mönster och så här fin blir man efter några dagars ritande.
Nu skall jag ta en välbehövlig paus, men känner jag mig rätt så kan jag inte motstå lusten av att börja klippa till lite tyg i kväll. Kan ju behövas dessutom om jag skall hålla min tidsplan med att ha klart all sömnad under nästa vecka. Tror jag skall börja med t-shirtarna för de känns mest viktiga av det som tar mest tid, sedan blir det nog muddbyxor för att avsluta med klänningarna. Utanpå-tröja, mössor och dregglisar skall jag försöka att hinna med i klädväg. Som tillbehör skall det bli min vanliga påsväska men i något förenklad modell (tror jag utesluter invändiga fickor och knäppning), dagisväska, blöj- och våtservettsförvaring och skötbädd.

3 kommentarer:

 1. Ja det var en rejäl lista som du skall hinna med så du lär ha att göra ;-) Tyckte mina 55 plagg på 5 dagar var lite småtufft och gör nog inte om det om jag inte måste *skratt*. Mamma mumlade något om marknad vid slottet kring jul så jag skall nog satsa på att stå då kanske.

  SvaraRadera
 2. Oj vad duktig du varit, sitter och ska skicka ut beställnings mail om storlekslappar och behöver din adress har den nog igentligen via "träffen" men orkar inte leta det är så många adreser att leta fram maila mig på manmademm@gmail.com

  SvaraRadera
 3. yarnstandars.com kan du hitta alla möjliga måttabeller, tex för huvudmått.

  Lycka till!
  /Efwa

  SvaraRadera