tisdag 12 augusti 2008

Löpande band gäller - tillklippning av t-shirtar

Nu känner jag mig rätt trött i huvudet efter att ha stått och klippt till tyger hela dagen. Nöjd med resultatet är jag, då 32 långärmade t-shirtar är tillklippta i 4 storlekar, 2 modeller och 8 olika färger/tyger. Tror och hoppas på att mina val av tyger och färger skall tillgodose de flesta smaker.Här ovan är det långärmade tröjor i raglanmodell tillklippta. Röda elefanter med vita ärmar som skall få marinblå mudd, blåa ugglor som skall få röd mudd, bruna ugglor med turkosa ärmar som skall få orange mudd och gula elefanter med röda ärmar som skall få turkos mudd.


Ytterligare en hög med tröjor och de tre översta är t-shirtar med vanlig ärm, två långrandiga alternativ där den vänstra skall få limefärgad mudd och den mittersta skall få turkos mudd. Dessa muddval har jag gjort med tanke på att tröjorna skall få en lite mer unisex färgval. Hade man valt rosa eller röda muddar så hade tröjorna blivit lite för mycket "flicka" tycker jag. Det högra alternativet är tillklippt i E-slöjds "zoo-tyg" och skall få gula muddar. Längst ned är det bruna elefanter tillklippta i raglanmodell som skall få cerice mudd.

Alla dessa tröjor skall matcha byxor i färgerna orange, cerice, röd, gul, limefärgad, turkos, brun och randig marin/röd/vit byxa, som jag hoppas på att få tillklippt ikväll efter mötet med hundklubben.

Ja, denna tillklippning har tagit i stort sett hela dagen, med lite småpauser för mat, gos och lek. Det är, som jag tidigare sagt, tur att man har fått en så snäll son. Här kikar Gabriel upp vid bordskanten när jag håller på och klipper.
Det gäller att få till mönsterdelarna bra så man inte får för mycket spill. Här tycker jag att jag har lyckats med att lägga ut ärmarna. Det är inte mycket tyg emellan var ärm som går till spillo.E F T E R L Y S N I N G

Till tröjorna i E-slöjds "zoo-tyg" har jag ännu inte klippt till ärmar, för mitt tyg räckte inte. Det går ju att använda antingen gult, brunt eller limefätgat tyg, men helst skull jag vilja ha ärmar i samma tyg.

Finns det någon vänlig själ som har en meter av detta tyg till övers och skulle tänkas sälja detta till mig?

3 kommentarer:

 1. Du har legat i minsann - inte illa *ler*. Synd att jag har helt slut utav zootyget. Du har inte provat att kontakta E-slöjd? De kanske kan uppbåda lite mer till dig. Gult, brunt & limefärgat har jag utav Hilcos interlocktrikå men den är ju kanske lite i tunnaste laget till zootyget. Tror dock de skulle gå bra till färgmässigt och jag skulle kunna tänka mig att avvara 0,5 meter utav vardera färg, men du kanske helst vill ha alla i samma färg? Hojta till under kvällen om det låter intressant. Åker nämligen till K-holm & V-åker imorgon och skulle kunna leverera direkt till dig i så fall ;-)

  SvaraRadera
 2. Jag är impad, jag hade aldrig lyckats ;)

  SvaraRadera
 3. oj oj!
  va mkt fint det skapas här;)
  säljer du mönster oxå?
  jag tar 150 kr för mina barnmössor å 200 kr för vuxenmössorna!
  //e.ko

  SvaraRadera