tisdag 8 juli 2008

Projekt framsida - skiss

Här kommer den utlovade skissen på hur vi planerar att vår framsida skall se ut (klicka på bilden så blir den större och tydligare) .


Det blåmarkerade till vänster är vårt hus och yttertrapp.


1) betongsten (grå) som vi skall köpa. Ovanför spaljen skall vi ha en "cykelparkering", spaljen är tänkt att skymma cyklar samt soptunna från gatan. Det kommer att bli en bred gång fram till trappan och sedan en smalare gång som rundar trappan och leder förbi uteplatsen ut till gräsmattan.


2) plattor (grå) som vi hade sedan tidigare (40 x 40 cm) Denna uteplats skall bli likadan som vi anlade sommaren innan vi dränerade och vi återanvänder dessa plattor. Utmot gräset blir det någon slags rabatt och jag vill plantera ett blåregn som skall växa upp mot fasaden. Denna uteplats har sol direkt på morgonen och fram till ca 13.00 på dagen, en perfekt plats för frukostkaffet.


3) kullersten utmed huset, likadant som vi hade tidigare. Ev kommer jag att planter någon lavendelplanta här som man kan känna doften av när man snuddar den när man passerar.


4) rabatter. Mot cykelparkeringen skall det troligtvis byggas upp en mur av mursten lika betongstenen, i övrigt skall rabatterna vara upphöjda med hjälp av natursten. Rabatten är högst mot cykelparkeringen och i höjd med trappen blir det ungefär samma höjd på rabatt som intilliggande singelyta. En liten rabatt skall finnas på gaveln av trappen där jag kommer att plantera lavendel. Ett träd och tre buskar kommer att planteras. Trädet längst ned skall vara Prunus "Accolade" , busken ovanför är en befintlig Magnolia sieboldi, nästa buske är en befintlig Buddleja och busken längst upp är redan planterad och är en klotklippt idegran.


5) mellan betongsten och rabatt skall vi ha en yta med gårdssingel

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar