onsdag 9 juli 2008

Raglan-tischa nummer två

Tre tröjor var ju tillklippta och nu är även tröja nr 2 ihopsydd. Denna gång hoppade jag över knappsprundet och hoppades på att den skulle gå över huvudet, och det gjorde den utan problem. Tyvärr så blev inte kantbandet så bra denna gång heller, det bubblar sig i ärmslut. Skall nog inte använda något annat än S&S mudd, iallafall så är det större problem när man syr med "2 x 2"-mudd tycker jag. Sedan måste jag nog justera raglanskärningen något för jag tycker att t-shirten blir något snäv över axelpartiet och detta gör att den kanar upp och halsringninen står upp istället. Får runda ärmen lite så det blir mer vidd.


Det är inte alltid så lätt att ta bilder med kläder "in action". Gabriel tycker att kameran är allt för rolig att leka med. Sitta på avstånd är inget roligt.


Denna gången sydde jag på namnbandet längst ned på tröjan utan att vika den runt kanten. Snyggt tycker jag, som har sett det på flera andra bloggar. Tidigare när jag skall sy på namnlappen på detta vis så har jag använt vliesofix för att sätta fast lappen innan sömnad, men denna gång använde jag ett lim som jag köpt genom snälla Charleston. Det var hur smidigt som helst! Tack så mycket för hjälpen!Mönster: Har utgått från mitt egna mönster på body med raglanärm men kortat av till t-shirt, stlk 74.

Material: Singeltrikå från Stoff & Stil och mudd får lokal handlare.

Att tänka på: Ändra raglaskärningen något för att få mer vidd över axeln. Minska mudden ytterligare när man syr med "2 x 2"-mudd.

5 kommentarer:

 1. Finfint:)
  Tänkte höra vad grabben har för bröstmått, eftersom du skrev att han var en liten smalis, så att storleken blir bra:)

  SvaraRadera
 2. jag ska nog beställa från sos nästa gång dom har så många färger. har inte beställt mudd därifrån förut dock.. är den som "vanlig" mudd? kan man kan använda den till muddbyxor till 2åringar?

  SvaraRadera
 3. Till muddbyxor passar deras mudd ypperligt tycker jag. Den har bra elasticitet och "går tillbaka" bra. Billig och i många färger finns den ju dessutom.

  SvaraRadera
 4. snygg tröja! Vilken sötnos han är, hans ögon är ju underbara!!!!

  SvaraRadera
 5. Så bra att du är nöjd med limmet :-)

  SvaraRadera