måndag 16 juni 2008

Turkosa sommarlätta vindbyxor

Dessa byxor är tänkta att kunna användas varma dagar då ömtålig barnhud måste skyddas från solens strålar. Funderade ett tag på hur jag skulle sy dessa. Ville ha dem lite roligare än vanliga muddbyxor, men varför ändra något som fungerar? Egentligen så brukar inte det stämma in på mig, för jag förändrar gärna för att få variation på livet, men nu tyckte jag det var dumt. Jag har nämligen tagit mitt gamla vanliga muddbyxmönster och gjorde lite detaljer på.
Byxorna är sydda av turkos vindpoplin från Jofotex och mudden i midjan är i min favvokvalié - mudd från Stoff & Stil. Tycker den är toppen i kvalitén, lagom tjock och bra elasticitet. Alla stickningar är gjorda med marinblå eller turkos tråd. Jag klippte av byxans överdel så att jag fick en söm både fram och bak och stickade ned sömmen. Sedan sydde jag stickningar parallellt med sidosömmen även denna på både fram- och bakstycke. För att få ytterligare effekt sydde jag ned både grensöm och sidosöm. Midjemudden lät jag vara låg och jag stoppade i en bred resår. Nedtill fållade jag med dubbla stickningar.


Tycker att dessa byxor blev toppen, men nästa gång skall jag sy lite mer noggrannt och tänka till innan jag syr sömmar och stickningar. De längsgående parallella stickningarna på fram och bakstycket skall jag nästa gång göra i samma färg som byxorna medan jag skall sy stickningen på sidosömmen kontrasterande. Jag skall dessutom försöka mig på "fuskfickor" fram, mao göra stickning som en rundad ficka och kanske även något liknande bak. Nedtill kan man kanske välja att trä i en resår så att de sluter lite mer tätt om benet alternativt göra en "tryckknappsflärp" så man kan vika upp dem till knäkorta.

Mönster: Eget med utgångspunkt från mina muddbyxor stlk 74.

Material: Vindpoplin från Jofotex och mudd från Stoff & Stil.

Att tänka på: Tänk till på stickningarna nästa gång samt syordningen. I övrigt sitter de bra på Gabriel som använder stlk 74.

1 kommentar:

  1. de blev ju jättefina, snygg färg, poplin är nog något som måste inhandlas här det har jag inte, får bli vid nästa jofotex besök.

    SvaraRadera