måndag 16 juni 2008

Hängslekortisars vara eller icka vara

Till börja med gick allt bra, sedan såg det ut som att de fick slängas i soporna och sedan slutade det i succé. Så kan man beskriva de grön/vita hängslekortisarna tillkommande.


Allt gick bra tills jag kom till uppläggning med dekorsöm av byxorna, då det grön/vita tyget som är både mjukt och superstretchigt tuggade sig ned under pressarfoten. Det var ingen idé att försöka rädda detta utan jag klippte helt enkelt bort upplägget och försökte igen. Denna gång blev det med tvillingnål och relativt snålt uppvik, så snålt så jag missade tyget på några ställen. Denna gången sprättade jag och insåg att det inte skulle bli snyggt med vanlig fåll, så jag beslutade mig för kantmudd nedtill på byxorna istället. Vad snyggt det blev!!! Färgkombinationen är dessutom en klar favorit hos mig.
Förra gången vi hade "mammafika" så hade Gabriel på sig sina hängslekortisar och dessa inspirerade en mamma till att beställa ett par likadan. Färgglada killbyxor var enda kravet. Det är svårt att välja så jag beslöt att göra fyra olika varianter för mamman att välja mellan. Något ytterligare par kan Gabriel få och förhoppningsvis kan jag sälja något ytterligare.

Dessa byxor är de första plaggen i trikå jag sytt på min nye maskin. Har sytt en dagisväska och en omlottklänning med tillhörande scalett som jag glömde fota innag jag skickade iväg dem. Maskinen går så himla mjukt och fint. Så himla roligt att sy igen.


Mönster: Eget, alla byxor i stlk 74/80Material (från vänster till höger) : Randig trikå från Jofotex med blå mudd från Trikå-Eva, orange mönstrad tunn trikå från MG´s (syfestivalen) med petrolgrön mudd från S&S, turkosa kaniner från Jny med orange mudd från S&S och grön/vit randig trikå från Lovisa i mitt första hemlispaket med tunn röd jersey från Jofotex.Att tänka på: Förutom misstaget med de grön/vita så flöt det på bra. Tycker modelleln är bra och två tryckknappar och variationen med kort eller inte kors möjliggör lång användningstid. Härliga färgkombinationer allihop tycker jag.

2 kommentarer:

  1. Kanonfina, alla fyra. Men jag håller med dig, dom grön/vita är strået vassare än dom andra. :)

    SvaraRadera
  2. Snygga allihop men jag tycker de grön/vit/röda är bäst :) Kul modell på hängsel byxa de blev jättefint med mudd nertill.

    SvaraRadera