söndag 27 april 2008

Lilla A´s gula velourset

Ett velourset i Hilcos underbara gula velour.
Byxorna ville jag skulle vara utan mudd nedtill och lite utsvängda så det blev mina första "byxa boot" som jag kallar dem. Har ju gjort dem i en cerice variant efter det, bl. a till lilla Ida. På dessa gula byxor valde jag dock att har midjemudd som inte skulle vara så bred så den blev nedvikbar.Ville ha en matchande jacka utan huva och efter lite spånande blev det en jacka med både dragkedja och tryckknappar framtill. Inspirationen har jag fått från Katvig och jag har länge velat sy den. Jag har faktiskt klippt till den i modell mindre som jag tänkt sy till Gabriel, men den har hamnat i UFO-högen och kanske aldrig kommer därifrån, vi får väl se. Jag har använt mönster från Ottobre som jag modifierat kraftigt. Ottobre-mönstret hade huva, men jag tyckte att huvans skärning vid framstycket skulle passa bra till "min" modell så därför utgick jag från detta mönster. Jag har dessutom förlängt jackan något, satt mudd i både ärmslut och i midjan och som sagt använt dragkedja som knäppning istället för tryckknappar som det är på mönstret.

Kragen som jackan har kan knäppas med tre tryckknappar och blir då en polokrage.Till de gula kläderna tyckte jag att röda namnlappar passade perfekt. Rött och gult är en härlig kombination tycker jag. På Jofotex köpte jag en härlig trikå med dessa färger, men jag har inte hunnit sy något av det än. Med andra ord - det kommer mera......

Mönster: Byxor från Ottobre nr1/2005, overall i velour nr 2 som är avtagen vid midjemarkeringen på mönstret, stlk 74. Jackan utgår från ett Ottobremönster, nr4/2007, munkjacka nr 8 men så kraftigt modifierat så man nästan kan kalla det eget. Samma mönster har jag för övrigt använt till min omlottjacka.

Material: Gul velour och mudd från Hilco (NeaNobell)

Att tänka på: Både jackan och byxorna blev toppenbra, även byxorna inte har så lång användningstid som muddisarna. Skall testa att ha dem ytterligare utsvängda nedtill och sätta ett resår i "fållkanalen" för att få en mer tjejig variant av muddbyxa. Med denna mudd som är av ren bomull så krävs det midjeresår, iallafall för krypande och gående barn.

5 kommentarer:

 1. WOW! vilken cool jacka! Skitsnygg o inspirerande... ;)

  SvaraRadera
 2. Åh, älskar jackan, så läcker modell. Var det inte svårt att få kragen så fin? Tänk att man blir så glad av att se gula plagg :)

  Kram!

  SvaraRadera
 3. Tack så mycket för snälla kommentarer :-)

  Nej, jackan var inte svår att sy överhuvudtaget (önskade dock att dragkedjan blivit något bättre men det är svårt när den är så grov tycker jag). Kragen är tillklippt enl Ottobre-mönstret för kapuschongen nedtill och var inte alls svår att få till. Jag hade kanske önskat den skulle ha lite överlapp längst ned vid framstycket, men jag hade svårt att få till detta. Tycker att det fungerar iallafall med den lilla glipa som blir.

  Apropå gult = glad så hade jag faktisk skrivit "Jag blir glad av gult" i rubriken innan jag ändrade mig till en bättre "sökbar" rubrik ;-) Jag älskar denna färg och ibland matchar jag och G varandra då jag har samma härligt gula färg på en Esprit-tröja.

  SvaraRadera
 4. Verkligen fint och jag håller med, man blir så glad av gult! Gillar jackan utan huva (jag är kanske lite nojig undviker gärna huvor trots att de är fina). Undrar om det här innebär att jag måste beställa ännu mer Hilcovelour, har inte mycket kvar av gult. ;-)

  SvaraRadera
 5. Har länkat till dig från min blogg, hoppas det är ok.

  SvaraRadera