onsdag 7 januari 2015

Sykadelisk klänning

Första arbetsdagen och snöstorm. Det kändes inte allt för roligt att köra till jobbet i morse. Bara att bita ihop och ta det försiktigt.Under julledigheten har jag sytt en del, men inte alls den mängd som jag hade hoppats på. Jag förstår inte varför det skall finnas ett litet inre motstånd att ta sig ned till systugan trots att huvudet surrar av idéer. Jag hoppas att den riktiga sylusten skall infinna sig inom kort och jag har några målsättningar för 2015 som jag hoppas skall bli till hjälp med detta.
2015 års målsättningar är enligt nedan

 • Att under året utveckla mina kunskaper och gå en sykurs, kanske kavajkursen på Tillskärarakademin i Göteborg som jag ifjol fick hoppa av på grund av en begravning, någon kurs i att anpassa byxmönster eller någon inspirerande mönsterkonstruktionskurs. Vi får se vad det blir.
 • Att varje månad sy något lite mer avancerat, lite mer skräddat eller tidskrävande, en kavaj, ett par byxor eller en skjorta exempelvis.
 • Att varje vecka tillbringa en liten stund i systugan även om det är så är bara en halvtimma.
 • Att bli bättre på att presentera mitt resultat av ”garderobsplanerna”. Även om inte alla plaggen är färdigsydda så skall jag presentera ett collage med mina plagg enligt tidplanen i facebookgruppen ”Sy en garderob”.Under de sista dagarna av julledigheten så tillbringade jag lite tid i systugan och har i alla fall startat upp sömnaden av min pre spring-plan. Jag fick till och med till en liten fotosession igår under dagen. Jag beundrar dem som bloggar om kläder och outfits, det är ju nästintill en heltidssysselsättning att bara få ihop lite bilder av två outfits. Först skall man piffa och fixa sig, sedan rigga lite utrustning, vilket består av kamera, stativ och fjärrutlösare för mig och sedan skall man byta om. Men det är väldigt trevligt när man får resultatet av ansträngningarna.

En av outfitsen är en enkel klänning jag sydde häromdagen. Modellen är en Onion 2035 och sydde i storlek M. Jag har endast justerat bakstyckena, en sur mun på överstycket och en glad mun på kjoldelen, för att kompensera för min svank, ärmen har jag valt att göra lång. Tyget är en singeljersey med lycra från Älsklingsfrö som har legat till sig i skåpet ett tag. Inunder har jag naturligtvis en underklänning, i mönster från LG Sömnad, så inte klänningen, skall krypa upp på benen. Jag älskar klänningen och den kommer att bli välanvänd till jobbet, snyggt men ändå bekvämt. Det är så jag vill ha min klädsel.
4 kommentarer:

 1. Den klänningen var riktigt fin, älskar mönstret på den!
  Jag har också funderat på att gå tillskärarakademins kurs, men jag får nog vänta till nästa sommar :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är själv mycket nöjd och den blev en posetiv överraskning som färdigsydd. Har känt mig riktig fin när jag haft den på jobbet idag.

   Radera
 2. Jättesnygg klänning. Precis vad som behövs för att pigga upp sig på jobbet.

  SvaraRadera
 3. Oj så fin, vad duktig du är!
  Önskar min sylust kunde komma tillbaka..
  Kram Katarina

  SvaraRadera