söndag 23 februari 2014

Dödskallar i siden

När jag besökte Tygverket i höstas så  hittade jag detta fantastiska sidentyget. Då jag gillar dödskallar och kombinationen med lyxigt siden gjorde att jag blev kär direkt. Tyget var rätt dyrt så det fick bara bli en liten bit som jag fick laborera med. Det blev ärmar och bakstycke i svart viscosejersey. Jag har kantat halsringningen med samma viscosejersey.

I really love this silk fabric from Tygverket. It´s decorate with small skulls. It was really expensive and I only bought a small piece. The back and the sleeves are made of jersey.

      

Modellen kommer från Burda Syle 2013/01 och jag har sytt den förut. Jag har bara fått höja ärmen något då sömmen kommer för långt ut på axeln, men jag inser att jag måste forstätta trixa med mönstret för att få bort vecket vid bysten nästa gång.


The pattern is from Burda Style 2013/01, and I have sewn this before.  I have raise the shoulder a bit, but I realize tjat I shall do some more changes next time.



1 kommentar:

  1. Lyxigt! Angående vecket ser det ut som att du kanske skulle pröva att rita om ärmhålet. Pröva att nypa in lite vidd ovanför bysten.

    SvaraRadera