torsdag 9 januari 2014

SWAP 2014 "vår"

Jag är fortfarande inte riktigt klar med min vinterswap, men kan inte låta bli att börja planera för vårens swap. Arbetet med vinterswappen går sakta men säkert framåt och jag kommer att presentera ett lite modifierat resultat inom den närmsta månaden. Många av plaggen i den vill jag ju sy även om jag inte riktigt håller tidplanen. Jag kommer troligtvis att jobba parallellt med de två planerna.Tygerna i vårswappen är sådana som jag "shoppat" i mitt eget lager. Vissa har jag haft i förrådet en lägre tid och några är sådana som jag köpte i höstas. Det känns skönt att i denna swap leva upp till min målsättning för 2014 - att sy av befintligt tyglager. Tygerna är riktigt klassiska och jag har försökt att ge dem lite mer attityd i valet av modeller.

Byxorna är ett par mörkblå gabardin som jag köpt från Jofotex för länge sedan och skall sys i modell Thurlow som jag sytt av tidigare och vet att det passat bra. Ett säkert kort. Kjolen skall sys i ett fantastiskt cashmerer som jag köpte av Italienska tyger på Syfestivalen i höstas. Modellen blir en cool kjol som jag föll för direkt när jag fick den Burda-tidningen. Det var svårt att välja modell till koftan/kavajen som jag skall sy i en liten tjockare jersey som jag köpte av Ettes tyger på FB. Till slut blev det denna långa kavaj utan knäppning och krage från Ottobre. Det svåraste modellvalet var nog ändå till den blå chiffongen som jag köpt från Jofotex och har legat i garderoben en längre tid. Ett litet damigt och kanske "tråkigt" tyg krävde rätt modell. Jag är fortfarande osäker men valde iallafall ett blusmönster som jag sytt av tidigare och som jag gillar. Känns skönt att återanvända mönster, då flyter sömnaden så bra. Utmaningen blir att sy i chiffong och jag tror jag skall testa franska sömmar. Modellen för det cerica tyget var givet redan när jag köpte det från Italienska tyger på senaste syfestivalen. Det skall vara en topp med båthals och trekvartsärm. Svårigheten var att hitta ett befintligt mönster, men jag får väl modifiera ett eget. Får se vilket grundmönster jag använder. Till den randiga jerseytoppen i ett tyg som har legat länge i tygförrådet var kravet att det måste ha rejält med attityd. Jag hoppas på att det skall funka med toppen i kommande BurdaStyle där ränderna blir lite häftiga i och med draperingen.

1 kommentar:

  1. Det är skönt att ha några mönster som man vet fungerar då flyter sömnaden på. Du har flera snygga modeller med i din plan som det ska bli kul att få se uppsydda. Jag tror också att franska sömmar är att föredra när du ska sy i chiffong. Jag följer med spänning.

    SvaraRadera