fredag 31 januari 2014

Snyggt och skönt


Jag tycker om att klä mig snyggt och "klär upp mig" även på jobbet. Men kravet är att kläderna skall vara bekväma för då kan man bära upp kläderna med stil. Ett härligt exempel på just detta är min kvavaj i vit lite kraftigare jersey som ingår i min vårswap. Modellen jag använt mig av kommer från Ottobre 2/2013 och är tänkt för vävda tyger. Den har snygga detaljer såsom sömmar på övre framstycket och insnitt vid armbågen så ärmen blir lite formad.
Eftersom jag har använt mig av en jersey så valde jag att gå ned en storlek jämfört med normalt och har därför sytt den i storlek 38. Det visade sig vara ett bra val för jag tycker kavajen sitter helt perfekt. Modellen skall vara fodrad men eftersom jag var ute efter en bekväm och lite mer koftliknande kavaj så har jag valt att ha den ofodrad. Först sydde jag en större infodring runt öppningen som jag stickat ned i kanten, men som alltid så tycker jag detta gör så att öppningen böjer sig utåt. Är det någon som har en lösning på det problemet? Nu valde jag att istället klippa rent precis utanför stickningen vilket jag tycker fungerar bra.Något fel i tillklippningen har jag gjort (om inte mönstret var felkonstruerat) eftersom bakre överstycket inte stämde överens med nederstycket. Jag löste detta genom att göra ett litet veck på mitten vilket jag tycket blev riktigt bra. Detta gör att jag, med min (stora) rumpa ;-) fick lite mer vidd däröver.


En förändring jag skall göra om jag syr kavajen någon mer gång är att smalna av ärmarna något. Det är inte jättevida, men jag känner mig inte helt bekväm i dem.

3 kommentarer:

  1. Vad snygg den blev! Kan tänka mig att den blir användbar till det mesta :)

    SvaraRadera
  2. Så fräscht det ser ut med vitt och svart. Kavajkoftan blev super!

    SvaraRadera
  3. Mycket snygg! Skulle själv kunna tänka mig den.

    SvaraRadera