onsdag 29 januari 2014

Sew for a change - planering


Jag har börjat spåna och planera för utmaningen Sew for a change och inser att det nog blir en större utmaning än vad jag tänkt mig. Tufft och för att lyckas krävsa nog att jag håvar in ett och annat poäng på månadsutmaningarna. Jag har inspirerats av Malin (Oh my green darling!) och presenterar här mina största utmaningar.Tyginköp!
Tyginköp kommer nog var den enskilt största utmaningen då jag är en fanatisk tygköpare av stora mått. ;-) Jag kan bli totalt förälskad i tyger och framförallt planering av plagg och då har jag svårt att hejda mig. Samtidigt kan jag ha en fördel i detta då mitt tyglager svämmar över till bristningsgränsen. Jag skulle faktiskt kunna stilla mitt sybehov genom att endast sy av mitt tyglager. Mao tänk efter både en, två, tre och fyra gånger innan jag köper något tyg. Finns det inget substitut hemma i garderoben?

Skor!
Jag älskar, älskar skor men framförallt stövlar och kängor. En rejäl last i denna utmaning. ;-) Jag får helt enkelt hejda mig och i år kommer det inte bli några köp av stövlar eller kängor (även om jag har sett ett par underbara kängor som jag nästintill är beredd att dö för). Jag har mina aningar om att jag faktiskt behöver göra någon investering i sommarskor - kanske kan jag hitta vintage/second hand. Hmmm, tyvärr är jag inget bra på det.

Vinterkläder!
Att sy vanliga vardagsvinterkläder, såsom kappa/jacka att ha till jobbet kan jag acceptera. Däremot behöver jag nog komplettera med skidkläder till nästkommande säsong. Det tar jag med i planeringen över större kostnader.

Träningskläder!
Jag tränar en hel del och inför 2014 har jag som målsättning att utföra Tjejklassikern (med undantag för Vasaloppet som beräknas ske våren 2015). Som belöning för denna målsättning kommer jag att unna mig några träningskläder men jag planerar även att ha som mål att utveckla min sömnad inom träningskläder.

Så här ser mina beräkningar ut för 2014.

Skidjacka + byxor: 25 poäng
Skor (2 par sommarskor): 14 poäng
Träningsstrumpor och sportbh: 9 poäng

Totalt: 48 poäng

Då återstår 27 poäng vilket kan räcka till ca 11 m tyg. Med andra ord krävs det en och annan poäng från utmaningar - det är dessa som jag skall satsa på!!!!!!

1 kommentar:

  1. Jag tror också att tyg och garn kommer att bli det jag slösar poäng på, även om jag blivit bättre på att shoppa i tyghyllan hemma. För övrigt är det väl ev. skor jag behöver men jag är ganska bra på att sluta shoppa om jag måste. Men självklart blir det till att satsa på utmaningarna så att man kan shoppa om/när man har lust el behöver.

    SvaraRadera