tisdag 28 januari 2014

Enkelt och snyggt!

 
På min stilanalys så kontaterades det ju att jag var "dramatiskt" och det beskrivs ju bland annat med "Du väljer kläder som är extrema i sin enkelhet.  Accesoarerna är antingen djärva och stora eller uttalat enkla i geometriska former av modernt snitt."
 
Visst stämmer det in på toppen ur Burda 12/2013? Det är en enkel och slät topp men med en härlig pingvinärm. Jag bara älskar modellen och det kommer helt klart bli fler varianter i samma modell. Just denna top har jag sytt i en underbar ulljersey som jag köpte på Nygårdsannas utförsäljning i höstas. Tyget gör så att toppen känns riktigt exklusiv i all sin enkelhet. Att kombinera så här med ett par jeans gör att man känner sig stilfull men ledig och att sätta till lite snygga smycken och lite färg på både läppar och naglar förhöjer känslan av stil. Lite enkla men större örhängen hade nog gjort outfitten komplett. :-)
 

 
 
 
Toppen var enkel att sy. Jag har till skillnad från mönstret valt att kanta halsringningen med samma ulljersey som i själva toppen. Ärmarna var rejält långa och jag har kortat dem ca 10 cm för att få ut dem på mitt tyg som mätte en meter. Jag har dessutom gjort de långa ärmmuddarna något mer snäva än mönster så att de inte ramlar ner över handen på grund av sin längd. Jag har sytt toppen i storlek 40 och eftersom den är en modell med mycket rörelsevidd så hade jag kunnat använda storlek 38, med andra ord så är den något stor i storlek om man väljer att sy den i jersey.
 
 
 
 
Som jag sa, så är det ett mönster som jag kommer använda mig utav fler gånger. På grund av sin rörelsevidd så kan man använda modellen även till vävda tyger vilket de har gjort i Burda. Man kan få vitt skilda utseende beroende på vilket tyg man använder. Här nedan kan man se ett alternativ ifrån Burda där de har använt sig utav en glittrig jersey.
 

 


3 kommentarer:

  1. Jättefin topp! Ser ut att vara ett riktigt bra användbart plagg att ha i sin garderob. Passar med jeans och annat, precis som du säger.

    SvaraRadera
  2. Håller med!! Älskar denna toppen och kommer sy fler av den, men ärmarna var riktigt långa som du också tyckte :-) Att sy den i ull var ju en bra idé... hmmm. Får kanske bli en sån också. :-)

    SvaraRadera