lördag 5 januari 2013

SWAP 2013

Några dagar in på det nya året och jag har en känsla om att 2013 kommer att bli ett bra år, har en liten pirrande känsla i kroppen. Både sömnad och bloggande skall öka en hel del, då 2012 inte var ett bra år med tanke på detta. Snart är min långledighet slut och på måndag börjar allvaret och jobbet igen, men jag hoppas på ytterligare några sömnadstimmar innan dess. Denna lördagförmiddag har jag haft en mysig stund i systugan tillsammans med lilleman som underhållit sig själv intill mig. TV, telefon och lite leksaker är det som behövs för att få en stund sömnad när sambon är på jobbet. ;-)

Jag har för första gången antagit utmaningen SWAP 2013, mer information kan man hitta på detta forum. Swappen innebär att man skall sy en planerad garderob - Sew with a plan. Starten gick 26 december och hela garderoben skall vara klar och presenterad 30 april. Nu på förmiddagen har jag ägnat mig åt mina första plagg, de svarta byxorna Thurlow och den cerica toppen. Tanken var att det skulle bli ett par svarta Thurlow i ett fint ylletyg men det räckte inte så det blir i svart stretchjeans istället. Kanske kommer jag komplettera med svart tyg och sy mig ett par sådana också.

 Här nedan ser ni min plan på de plagg som jag skall sy.

 
 
This is my plan for SWAP 2013. Today I´ve begun to sew black trousers and make the embroidery for the shortsleeve top in magenta. Unfortunately the black fabric in my stash wasn´t enough so I´ve made the trousers in black jeans instead. I think I shall buy more black fabric for making a pair of Thurlows.

3 kommentarer:

 1. ååh vad skönt att komma igång. Jag försöker ta mig till symaskinen men garnerna ropar hela tiden högre... Får se om jag åtminstone kan komma en bit med mina testplagg. Har en blus och en kjol tillklippt som ska sys för att testa mönstren. Hoppas att det blir bra så att jag kan klippa till några plagg till swappen.

  SvaraRadera
 2. Härligt att höra att du har kommit igång med din SWAP. Det kommer bli roligt att se dina färdiga alster.

  Jag tycker att det känns häftigt att vara så välplanerad och ha en utstakad plan så bara det gör att sömnaden flyter på. Jag är snart färdig med ett par byxor men jag grunnar lite på vilken typ av knapp jag ska välja. Det är svåra beslut att ta ;-)

  SvaraRadera
 3. Kul med SWAPen! Kan tänka mig att det är en bra kick för att hålla igång sömnaden.

  SvaraRadera