torsdag 25 augusti 2011

Fler minikläder!Dessa minikläder är ju helt otroligt roliga att sy så jag "tackar och tar emot" när jag får beställningar på sådana, för själv har jag ju ingen mini att sy tilll ängre. Haremsbyxorna som jag sydde till mitt lilla brorsbarn, de var så praktiskt med sitt extra sprattelutrymme och de blev så uppskattade att jag tog tag i att rita eget mönster med inspiration av Ottobre. Jag utgick från mitt egna muddbyxmönster i stlk 50/56, breddade det och sänkte skrevet. Att endast ha en söm ibak var så bra så det fick det bli även på mitt egna mönster. Nu finns dessa haremsbyxor i nyfiQens sortiment men bara i den minsta storleken 50/56.Häromkvällen fick jag en expressbeställning på minikläder, beställaren undrade om jag hade något uppsytt då de skulle iväg för att träffa en blivande mamma. Tyvärr hade jag inget färdigt, men kläderna klipptes till ena kvällen och var klara för leverans efterföljande kväll. Eftersom den lill* inte har kikat ut ännu så blev det kläder i färg som passar både en liten kille och tjej. Bodyn är i nyfiQens modell "fuskomlott" sydd i Znoks "Finn djuren" med härligt lysande detaljer såsom kantband och avig täcksöm vid raglansöm. Denna gången förlängde jag stjärtflärpen på bakstycket med två centimeter då jag noterat att det skulle vara behövligt när brorsbarnet provade sin body. Till detta sydde jag som sagt ett par praktiskt haremsbyxor men nu i mitt egna mönster. Eftersom "Finn djuren" har en så lugn färgskalan så valde jag Hilcos orangea, lite "brända" ton på velouren istället för det vanliga valet, Andersson & Hjalmarssons lite mer lysande orangea velour. Det är trevligt att ha lite olika valmöjligheter i tygförrådet.


modell: nyfiQen body "fuskomlott"och nyfiQen haremsbyxa, båda i stlk 50/56.

material: Znoks "Finn djuren" i vintervitt/brunt, orange velour från Hilco och orange mudd från Stoff & Stil.

att tänka på: Så nöjd att få till mönster på ett par egna haremsbyxor, men allra mest nöjd är jag över beställningar på minikläder som droppar in.

6 kommentarer:

 1. Underbart set, både färgmässigt och modellen på plaggen/sömnaden :)

  SvaraRadera
 2. åh så snyggt med det orangea - jag blir lite kär i detta set!

  SvaraRadera
 3. Ja, visst är det roligt att sy så smått. Underbart fint med orange velour, en färg jag nästan glömt bort. Ska genast plockas fram igen!

  SvaraRadera
 4. Underbart set! Älskar oranget!

  SvaraRadera
 5. Å så fint. Supernice med orange. Å vad jag ångrar att jag inte köpte finn djuren.

  SvaraRadera
 6. Helt underbart fint! Jag har inte varit så förtjust i just detta tyget innan, men med det orange till så blev det helt annorlunda, jätte sött sett :)

  SvaraRadera