tisdag 14 juni 2011

nöjd, nöjdare, nöjdast

Jag struntar i jantelagen och skriker ut hur nöjd jag är över Gabriels senaste tröja. Det var ett stort behov av långärmade tröjor som han fick över den gipsade armen, mina vanliga modeller har smala ärmar. Det blev en zipperhoodie och jag har länge velat testa en modell där dragkedjan går upp en bit i huvan. Jag utgick från en modell från Ottobre som jag modulerade längden på så det passade min smak, samt förändrade luvan så dragkedjan gick ända upp. Mudden längst ned har jag sytt på så det blir en råkant av kroppsstycken med hjälp av avig täcksöm. Lite knepigt att få till och man får nåla noga, men det blev snyggt tycker jag. Modellen har raglanärm och jag har sytt avig täcksöm både på raglansömmen och på luvan. Tygerna jag har använt är turkos stretchjersey/mudd från Stoff och Stil samt ugglor in interlock från Znok Design.
 
Allra mest nöjd är jag nog över den påsydda dragkedjan - notera hur väl de båda framstyckena stämmer överens. Så kul! Jag använde mig av lim som tvättas bort, detta höll dragkedjan på plats när jag sydde.

Sedan lite härliga modellbilder av Gabriel som för en gång skull gjorde rena proffs-"poser", jag mutade honom med att få låna min kamera och ta lite bilder. Det blev bilder både av sig själv, av mamma och av blommor som han sett mamma göra.


modell: Grunden från munkajacka i Ottobre 1/2008 modell nr 26 i stlk 92

material: turkos stretchjersey/mudd från Stoff och Stil, ugglor från Znok Design och dragkedja från underbara Bibbi.

att tänka på: jag måste komplettera med en flärp i dragkedjan för det ser så proffsigt ut, efter inspiration från Briesling. Även en komplettering av namnlapp som jag glömt sy på, en sådan snygg tröja måste man ju veta vad den kommer ifrån.negativt: att jag är så dålig på att blogga, jag har säkert ett 20-tal plagg med färdigredigerade bilder som bara ligger och väntar. Om inte förr så lovar jag att det blir bättre under semestern som för mig börjar redan vecka 27. Skall bli underbart!

5 kommentarer:

 1. Fram för fler blogginlägg av den här typen! Klart du ska vara nöjdast över denna godbit! Den blev suuuuperfin!

  SvaraRadera
 2. Jag förstår att du är nöjd, den är jättefin!

  SvaraRadera
 3. Supersnygg, du har all anledning att vara nöjd!

  SvaraRadera
 4. Tycker absolut att du ska känna dig nöjd med den fina hoodien. Snyggt det blev när du bröt av med det blå uggletyget. :)

  SvaraRadera