lördag 26 februari 2011

Insnöad!

Med rubriken menar jag inte det faktum att snön fortfarande ligger djup utanför huset utan  att när jag börjat sy något som blir bra så kör jag ofta på i samma  anda. Därför blir det ännu ett inlägg om muddisar med fickor och matchande t-shirt, även detta set till Gabriel.Här har jag äntligen klippt i det helt underbara himmelsblå stjärnvelouren från JnyDesign. Den kan jag verkligen rekommendera för den har en fantastisk lyster. Köp den! Edit: Hopps! Såg att velouren inte fanns kvar hos JnyDesign, synd för jag hade velat haft mer. Eftersom jag inte har ett färdigt mönster till dessa muddisar med fickor, Ilex, så klipps de lite på fri hand utefter mitt muddmönster och därför blir storlekarna lite olika. Just dessa blev något stora och får nog kallas stlk 98/104. Eftersom jag inte har någon matchande blå mudd så valde jag resår i både midja och benslut, till fickorna har jag använt matchande himmelsblå interlock från JnyDesign. Fickorna är sydda som på de andra byxorna, fastklistrade innan sömnad och sedan påsydda med avig täcksöm, kantband i ficköppningen.
Till detta har jag sytt en matchande randig t-shirt i vitt och himmelsblått med blå detaljer såsom kantband och avig täcksöm över raglansöm och fåll.  På bröstet har jag gjort ett blått applikationsbroderi i form av ett "G" med texten "You are my star". Lite färg kunde jag inte låta bli att lägga till och texten fick bli kontrasterande röd, en härlig färgkombo tycker jag. Även denna t-shirt är en förlängd 86/92:a med sänkt ärmhåla. På dockan som vanligtvis har storlek 98/104 så sitter t-shirten något tajt.

modell: byxa Ilex i stlk 98/104 men med resår i midja och benslut, förlängd tröja Prunus i stlk 86/92

material: himmelsblå stjärnvelour, blå/vit-randig singeltrikå och himmelsblå interlock till kantband, allt från JnyDesign. Det broderade G'et från Embroidery Outlet och "You are my star" är en omarbetning av broderi från Kunterbunts.

att tänka på: dag att rita mönster på Ilex så storleken blir rätt!

2 kommentarer: