tisdag 22 februari 2011

Beställning från Gabriel

Uteslutande t-shirt och byxor med fickor är vad Gabriel vill ha på sig till dagis. Eftersom det endast finns försmå hemmasydda t-shirtar och "köpe t-shirtar" i dålig kvalité samt byxor med fickor i form av stela jeans i garderoben, så var det dags att sätta sig framför maskinerna. En liten stuvbit av härliga verktyg från Znok, inköpt på Syfestivalen fick bli en skön t-shirt, ett helt underbart tyg, i fantastisk kvalité, som verkligen föll Gabriel i smaken. Limefärgade detaljer såsom kantband och avig täcksöm och den vanliga modellen Prunus, som dock är lite modifierad. På Syfestivalen hade jag en liten diskussion med mönstergurun "Blomma åker vagn" om hur jag skulle sänka ärmhålan något och detta testade jag på denna t-shirt. Jag sänkte ärmhålan med 1 cm och ökade ärmens vidd på båda sidor med detsamma. Hur resultat blev är dock svårt att säga då t-shirten är lite för stor på lilleman, på provdockan ser det dock ut som om resultatet blev som önskat. Skall testa att sy nästa tröja en storlek mindre för att se resultatet på Gabriel.


Till den lila tröjan fick det bli matchande muddisar i härlig limefärgad velour ifrån JnyDesign. På dessa byxor utmanade jag mig själv något för en gång skull (har insett att jag måste ge mig ytterligare utmaningar som variation till alla kläder ur "standardsortimentet" som produceras), genom att sy dem med de beställda fickorna. Fickorna är kantade med mudd från Stoff & Stil och samma har jag då använt till midja och benslut. Kanske skulle man använt sig av interlock i fickorna för att det inte skulle dragit ihop sig så mycket, men någon liknande interlock fanns inte "på lager" och när byxorna sitter på så syns det inte så mycket."Innerfickan" sydde jag på med avig täcksöm som blir en trevlig detalj. För att det inte skulle dra sig allt för mycket när den syddes på så limmade jag fast den på byxbenet innan ihopsömnad. Ett tips(!) är dock att vänta till limmet har torkat riktigt ordentligt annars blir det hoppstygn med CoverPron, det fick jag erinra med en del sprättande som följd. Andra försöket gick betydligt bättre, då limmet torkade under sprättning!


Så här ser kombon ut med byxor och matchande tröja. Tröjan är sydd i stlk 98/104 och byxorna är tillklippta enligt min vanliga muddismodell "Vinca" som jag sedan klippte isär för att få sidosömmen, mao så blev det ett par snäva muddisar i 98/104, som ni kan se. Dockan som visar kläderna är i stlk 98/104 och byxorna känns lite väl tajta på den, men till lilleman som mer är stlk 92 sitter de perfekt på, även om de för tillfället är lite långa. Det kanske kan komma lite livebilder vid tillfälle.


modell: T-shirt Prunus med kort ärm i stlk 98/104 samt byxa i en omändrad "Vinca" med sidosöm och fickor i snäv stlk 98/104 (eller lång 86/92?)

material: lila singeljersey med verktyg från Znok, limefärgad velour från JnyDesign och limefärgad mudd från Stoff & Stil.

att tänka på: om storleken skall stämma så skall byxorna klippas till med sömsmån för sidosöm, vilket inte gjordes på dessa. Interlock är bättre att använda vid fickans kantband.

2 kommentarer:

  1. vad fint sätt! gillar fickorna!

    SvaraRadera
  2. Åh, snyggt!! Allt ser verkligen bra ut! Det blir väldigt härligt med så välarbetade fickor utan några kontrastfärger. Och alla tyger passar som vanligt så bra ihop! Jag måste se om jag hittar någon liten bit av den gröna velouren när det närmar sig våren. :-)

    Tack för titten på Syfestivalen förresten! Som vanligt fick jag inte tid att prata så mycket som jag hade velat men jag hoppas ni hade en fin dag!

    SvaraRadera