fredag 20 augusti 2010

Monstertajm!!!!

Nu får det bli nya tider här på bloggen - semesterledigheten får ha ett slut. Men det är faktiskt endast bloggen som har tagit semester för systugan har varit öppen hela sommaren och en hel del har blivit producerar och kommer att visas allt eftersom här på bloggen. Först ut är det allra senaste sydda (det är ju alltid roligast att rapportera om) en monstertröja till Gabriel. Det är faktiskt dagens outfit till dagis, denna inskolningstidens sista dag. Denna vecka har vi skolat in Gabriel på dagis efter att ha tagit adjö till vår älskade dagmamma innan semester. Trots att inskolningen har gått bra och jag är övertygad om att vi kommer att trivas på dagis så är det absolut inte klokt att kommunen har sagt upp alla sina dagmammor - vart tog föräldras möjlighet till valfrihet vägen?
Tillbaka till sömnaden! Den senaste tidens inspiration har kommit från både senaste numret av Ottobre och deras härliga modell Kettu och från en mängd härliga tyska bloggar vars specialité är maskinbroderi. Jag har köpt några härliga broderier, däribland en serie med häftiga monster. Nu skall jag väl villigt erkänna att monstertröja nummer 1 inte blev som jag tänkt, sydde den rakt av enligt modell Kettu, och som vanligt finns det en och annan förändring som måste till för att Ottobremönstren skall bli till belåtenhet. I detta fall var det en alldeles för stor halsöppning, trots att jag använde mig av bredare mudd än mönstret visade. Jag lade ned detta mönster och använde mig istället av mitt eget mönster men med inspiration av Kettus möjlighet att använda olika tyger. Istället för att använda två olika tyger på ärmen så valde jag att göra de två ärmarna i olika tyger istället. Kanske kommer det dock en variant på mitt eget mönster med fler mönsterdelar.


Tröjan är sydd i JnyDesign´s tyger, svartvit randig kropp, ena ärmen helt i svart medan den andra ärmen är i det cerica stjärntyget. Jag älskar cerice, men Gabriels pappa är väl inte helt nöjd med valet av färg. För att göra tröjan lite mer grabbig fiock det bli limefärgad dekoration i form av avig täcksöm och mudd. Broderierna går i färgskalan turkos, lime och cerice.


Broderierna återfinns både fram, bak och på ena ärmen och är med tema monster. Dessa har jag köpt av mit nyfunna favoritställe Kunterbunt och jag kan verkligen rekomendera dessa broderier. Jag har testat några stycken "paket" därifrån och alla håller hög kvalité. Underbart!

  

Till tröjan så har Gabriel på sig ett par manchesterjeans som jag sydde i början på sommaren. Jeansen är i samma modell som dessa, nyfiQen Buxus, men med lite förändringar såsom endast en bakficka och inga dekorsömmar på byxbenen. På bakfickan har jag broderat en lite katt (somjag inte kommer ihåg var jag fått, frebee är det iallfall) och även texten NYFIQEN LITEN broderat. Jeansen är sydda i tunn, härligt mjuk manchester från Stoff & Stil.


modell: Tröja nyfiQen Prunus i stlk 86/92 med något frälngt liv och ärmar (tror det är dags att gå upp en storlek till Gabriel). Byxor nyfiQen Buxus i stlk 86/92 (även dessa något "förstorade").

material: Singeljersey från JnyDesig (har ni inte testat hennes randiga jersy så gör det, det är helt underbar!), muddväv och manchester från Stoff & Stil, resår och naturligtvis tråd från härliga Bibbi och broderier från Kunterbunts.

att tänka på: efter misslyckandet med Ottobres mönster så inser jag att jag skall hålla mig till mina egna mönster. Man kan ju förändra dessa istället. Kul att hitta ett (eller egentligen flera jag återkommer med andra tips senare) bra sidor med broderimönster i min smak. Kul, tuffa men lite barnsliga broderier är vad jag gillar.

6 kommentarer:

 1. Tuff kille =)
  Nu blev jag riktigt limesugen.

  aina

  SvaraRadera
 2. Åh jag blir så irriterad på Ottobres mönster! Alltid är det något som inte blir bra som man följer möstren rakt av. Det har hänt mig för många gånger och jag märker att det även hänt dig. Konstigt för de ser oftast fina ut på bilderna. Numera brukar jag utgå från Creative wrokshops tröjmönster, för de tycker jag är riktgit bra.

  Jättehärlig tröja! Kul med helt personliga plagg, som ingen annan har :) Jag måste fråga vad det är för maskin du har för de där fantastiska broderierna? En sådan står väldigt högt på min önskelista nämligen, men jag har ingen aning om vad man ska ha för ngt. Kan man även designa egna broderier med den? Kopplas den till ngt dataprogram eller hur funkar det?

  SvaraRadera
 3. Nu såg jag att du länkat till dina maskiner. Måste gå in och läsa :)

  SvaraRadera
 4. Tack för svaret. Ska botanisera lite i maskindjungeln :)

  SvaraRadera
 5. Härliga kläder! *springer genast in å kollar broderi sidan*

  Hm, måste nog ta tag i och uppdatera Tindras garderob nu också!!!

  SvaraRadera
 6. Skulle ju ha kommenterat den här för länge sen med varje gång har datorn segat sig när jag ville göra det... :-/

  Helt underbart tuffa kläder!! Gillar speciellt "wrooom" på ryggen, är lite svag för ryggdekor.

  SvaraRadera