söndag 20 juni 2010

Lagom retro?

För en tid sedan så var jag och Gabriel på besök hos vänner nere i Skaraborg, där mamman blev så överförtjust i Gabriels sommarglada byxor. Väl hemma letade jag i syskåpet och hittat en liten snutt av tyget, jag köpte ju inga mängder av det, eftersom det var lite för dyrt för min åsikt. Men snutten räckte iallafall till en lite kjol till lilla I. Det blev en kjol i omlottmodell och till kantband valde jag orange. I midjan är det mudd med bred resår i. Visst blev det härligt sommarfräsch!

Sedan kunde jag ju inte låta bli att sy en liten klänning i det härliga tyget uggeltyget. Jag vet att mamman älskar 70-talsstil och just det här tyget tycker jag är härligt lagom retro. Av ren lathet så blev det orangea kantband även här, men det blev toppen tycker jag.

 


Paketet gick iväg i helgen och jag hoppas det blir en glad och trevlig överaskning när mottagen öppnar det.


modell: kjol i nyfiQen Daisy och klänning nyfiQen Bellis, båda i stlk 86/92


material: blommiog stretchfrotté från Lasten Metsola, uggletyg från Snok. Orange mudd från tygförrådet. Den har legat där länge och jag vet inte var jag köpt den. Bra i kvalitén, lite lätt ribbad och utan lycra. Både kjolen och klänningen kräver egentligen interlock så att det inte drar ihop sig för mycket, men denna mudd fungerade bra.

att tänka på: jag skall förändra mönstret något på kjolen Daisy så modellen blir något mer klockad/utställd.

1 kommentar:

  1. Jättefint, jag bara älskar ugglorna! Kul att jag hittade din blogg. Här fanns det en massa fint att tidda på och inspireras av.

    SvaraRadera