fredag 19 februari 2010

Fjäril vingad!

Torsdagen innan vår syhelg så hade jag faktiskt lokalradion på besök. Tidigare den veckan så ställde de frågan vad som gjorde en lycklig och jag kunde inte låta bli att maila in och berätta att sömnad och framförallt en hel syhelg gjorde mig lycklig. Vem blir inte lycklig av att sy? De blev nyfikna på sömnaden och skickade ut reportern Katarina för att besöka mig i min systuga. Naturligtvis så skulle Katarina sy något och valet föll på en broderad mössa. Det blev ett bra repotage (det lilla jag hört, för jag är inte direkt förtjust över att höra mig själv) och mössan blev jättefin. Så fin så jag nästintill kopierade den rakt av och sydde en till mig själv för ovanlighetens skull.På bilden ser ni mig i min snygga mössa. Mössan är sydd i JnyDesigns härliga vågade ränder i lila med en broderad fjäril i lila och rött för att matcha min täckjacka. Mössan invigdes på vår tjejresa till Sälen och var så där lagom varm. Jag är helnöjd och tycker att den broderade fjärilen är helt underbar fin! Jag tycker att det är riktigt snyggt att brodera på randiga (eller som i det här fallet nästintill randiga) tyger.
modell: eget mössmönster i stlk vuxen "liten"
material: vågade ränder ifrån JnyDesign, broderi från "standardsortimentet" i min maskin Janome 350E
att tänka på: Helnöjd med mössan! Tänk att det skulle ta nästan hela vintern innan jag fick en mössa själv. Jag har tidigare sytt till sambon, Gabriel och en del beställningar.

4 kommentarer:

 1. Jättefin! Samma här, har sytt mössor till lilleman o andra barn, men ingen till mig själv. Får kanske följa ditt exempel så jag oxå håller mig varm om öronen ;)

  SvaraRadera
 2. ÅÅÅ vikken snygg mössa!!!!
  fjärilen är jättefin och mössan passarkanon till jacka. Håller meddig,det är snyggt med applikationer/broderier på randigt.

  SvaraRadera
 3. Jättefin! Sydde faktiskt en mössa till mig själv förra vintern som dock kommit bort och inte har jag kommit mig för att sy en ny ännu. Nu hoppas jag på vår snart istället ;-)

  SvaraRadera
 4. Snygg!! Nästan så jag blir sugen att sy en med fjäril på. ;-)

  SvaraRadera