måndag 18 januari 2010

Tjuvkik på vardagsrum

I helgen var det färdigställande av vardagsrum som gällde. I förra veckan så gjorde jag och Johan förberedelsearbete i form av målning av både furutak och brunbetsade fönster. Nu är det istället fräscht vitmålat alltihop. Det var intensivt arbete i helgen med både tapetsering och eldragning. Och förutom färdigställande av elarbeten i form av lite kontakter och ytterligare någon dragning av kablar för att all el skall vara nydragen så återstår naturligtvis det roligast - piffningen.


Tapeterna vi valde var inga märkvärdiga utan billigt alternativ i form av Eco Artist, men effekten med den mörka fondväggen tillsammans med den grå tapeten med silverstreck blev toppenbra iallafall. En lampa skall till för att belysa väggen så att de silverskimrande blommorna kommer till sin rätt.Som jag sa så återstår piffningen. Igår kväll ställde vi lite möbler tillrätta innan vi slog oss ned framför TVn efter en arbetsam och intensiv helg. Lite möbler och detaljer skall kompletteras, bl a skall vi köpa en vit låg TV-bänk , stereon skall bytas ut mot ett bioljud, nya lampor och gardiner skall köpas och sedan skall det piffas med ytterligare små detaljer såsom kuddar, dekor på väggar mm. Den slitna och välanvända blå skinngruppen ifrån 80-talet får stå kvar några år till Gabriel är lite äldre. Mao får vi vänta lite innan vårt vardagsrun blir perfekt. Planen är att köpa en lite modernare variant av hörnsoffa med divan i grått tyg.
Rummet är inte så stort, ca 3,60 x 7 meter och har nu blivet ett allaktivitetsrum Vi har flyttat ut vårt matsalsbord (det är nu placerat i ett mindre rum i anslutning till köket) och istället ordnat till en liten datahörna med chiffonjén vid fönstret. Här skulle jag önska en rund, grafitgrå, lite modernare variant av ryamatta. Vi är jättenöjda med vardagsrummet och det känns som om vi börjar närma oss ett färdigställande av övervåningen. Nu är det endast renovering av vårt sovrum och gästtoalett som återstår för att vi skall ha gått igenom alla rum på entréplan. Vårt sovrum planerar vi att ta tag i om några veckor för att ha det klart innan nybyggnation av garage skall påbörjas. Det är intesivt och jobbigt när man renoverar, samtidigt som det ger oss en "kick" när slutresultatet blir bra. Det är härligt!

5 kommentarer:

 1. Hej Mimmi!
  Sitter egentligen o pluggar men kom på mig själv med att kika in hos er istället.. Ser att ni verkar ha det som vanlig - full fart! Det blir jättefint i stora rummet. Blir helt nytt med vitt - att det kan göra sån skillnad! Sköt om dig, kram Anna

  SvaraRadera
 2. Hej!
  Snygg tapet! Den påminner om den vi har i v-rummet lite!

  Du har fått en award i min blogg!
  /Kristin

  SvaraRadera
 3. Ska bli så kul att se hur det blir! /Lillsnörpa

  SvaraRadera
 4. Hej hej,

  hoppas allt är bra i snökaoset!!
  Ville bara tipsa om ny tävling hos mig,
  - http://www.muppsan.com/2010/01/vinn-valfri-geggamoja-mossa.html

  - Ni har väl inte missat dom andra tävlingarna som ligger uppe? - Här hittar ni alla, http://www.muppsan.com/search?q=t%C3%A4vlingsregler

  Välkommen in och tävla och lycka till.!!

  SvaraRadera
 5. Åh spännade med renovering:) Det där blir nog super! Vad skoj att du lämnade avtryck inne hos mig:) Kram kram

  SvaraRadera