lördag 2 januari 2010

Nyårsgåva

Jag tar alla tillfällen i akt för att få jobba med Pärlan - så också när det var dags att fixa till en nyårsgåva till vännerna vi skulle besöka för att fira in 2010.Jag sydde en vanlig förekommande brödkorg och broderade texten "There is no place like home" på den nedvikta kanten. Att jag fick till broderiet på rätt håll vid första försöket är jag väldigt nöjd med, ibland är det bra att tänka till innan man gör saker och ting. "Korgen" är sydd i ett kraftigt cerice tyg inköpt på syfestivalen av Korps (är tänkt till en väska som ännu inte blivit sydd) och yttertyget är ett medaljongmönstrat svartvitt tyg från Åhlens (alla tyger har legat i garderoben väldigt länge). Eftersom framförallt det cerica tyget är så kraftigt så fungerade korgen bra utan någon stabilisering. Korgen fylldes med en del gotter som fanns hemma.

modell: Inte så svårt mönster - fick använda mig utav "pi" för att räkna ut längden på sidan.

material: Cerice "tältduk" från Korps i Söderköping, svart/vitt från Åhléns

att tänka på: Korgar skall jag göra fler av - snabba och enkla att göra och bra att ta med i värdinnegåva. Några skall jag göra till mig själv också. Enkelt när man har kraftiga tyger och slipper stabilisering.

1 kommentar:

  1. Hejsan!Har hittat hit till din blogg.Mycket fint du har gjort!!Gillade brödkorgen väldigt mycket också.Är det något som går beställa och vad skulle det kosta i så fall?
    Du kan svara till: lillnos@hotmail.com

    M V H Marie

    SvaraRadera