torsdag 3 december 2009

Många sysslor på dagordningen!

I sista minuten så blev Gabriels paketkalendet klar. Småsaker har varit inköpt sedan länge (enstaka paket återstår dock) , men inslagningen gjordes timman innan Gabriel kom hem från dagmamman den 1 december. Det är inget roligt att slå in 24 små paket så till nästa år blir det en ny variant som på något sätt fungerar utan att man behöver slå in paketen. ...eller är det själva paketöppnandet som är det roliga för barnen?


Paketkalendern är liknande den jag gjorde för 2 år sedan, men nu är det vitt papper med rödvita snören. Paketen hängs upp på samma krokar som då, en smideshängare, inköpt på Indiska som är fastskurvad på dörren i lagom höjd så inte Gabriel skall nå paketen.
Det var riktigt spännande när det på kvällen var dags att öppna första paketet. Paket som tomten varit hemma och lämnat. - Åh, paket pappa! - Mi paket! Johan kunde inte få ned paketet med siffran 1 fort nog. Men det var lite besvärligt att öppna så pappa fick hjälpa till lite. Spännande, spännande! Och sedan blev det glada tillrop när en mugg med favoritmotivet fanns längst in under pappret, Bilar med "Dickogee" (=Blixten Mcqeen) . -Me "ket"! Kan man inte få öppna alla på en gång?
Det var inte lätt att avleda Gabriel ifrån resterande paket, men till slut lockade öppnandet av första luckan i en adventskalender han fått ifrån Sarah. Även här blev det spännande och efter mycket kämpande med att öppna luckan fick man en chokladbit, december är en bra månad då man får äte godis varje dag ända fram till julafton. Inte nog med denna julkalender med luckor så finns det ytterligare 2 kalendrar som luckor skall öppnas på. Som sagt, det är ett späckat schema var dag ända fram till julafton.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar