fredag 9 oktober 2009

TGIF = Thank good it´s friday!

Det har blivit dåligt med bloggande här den sista tiden, varken tid eller ork finns för tillfället. Igår och idag så har jag varit hemma och vabbat och då har det faktiskt blivit lite sytt, det känns härligt att kunna gå ned till källaren och sätta sig framför symaskinen. Gabriel är så underbart snäll och älskar att vara med och leka nere i källare. En och annan stund framför web-tvn blir det också, med både Elias, Tåget Thomas och Fåret Schaun. Tyvärr så har SVT plockat bort programet "Stora maskiner" som var favoriten för både mig och Gabriel. Ett bra program som till skillnad från övriga barnprogram var lärande om just stora maskiner såsom byggkranar (mamma gillar), skogsmaskiner och grävskopor.


Men det var faktiskt förra helgen som detta set till en liten nyfödd skapades. Vi skulle besöka en av Gabriels kompisar med familj på lördagkvällen och få se lillasyster för första gången. Med oss hade vi naturligtvis en liten nyföddgåva i form av hemsytt. Denna gången blev det en lite hätta (tack Memlin för mönstret) och matchande muddbyxa i röda moln från JnyDesign med vita kantband och muddar. På hättan så valde jag att sticka ned sömmarna med avig täcksöm i turkost. Naturligtvis skulle även storasyster få en present och då passade det ju bra att ta en av mina färdigsydda mössor - det blev i turkosa moln med röd täcksöm. Så snygga systrarna blir när de matchar varandra ute på promenad.


P.S Ni missar väl inte auktionen på en mössa som jag har här nedan, tiden går ut på söndag. I nästa vecka kommer det upp en ny auktion för Rosa Bandet.


modell: Eget mönster på muddbyxa i stlk 50/56, hätta i stlk 46 (?) som jag fått från Memlin, mössan är mitt egna mönster.

material: molntyg från JnyDesign i rött och turkost till kantband har jag valt vit interlock från Jofotex

att tänka på: Sött och fint blev det! Var lite nervös att hättan skulle vara för liten, men den satt perfekt! Tack för att jag fick ta del av ditt mönster, Memlin!

6 kommentarer:

 1. MadebyMammaMia9 oktober 2009 18:46

  Kanonfina kläder.Längtar tills mina tyger kommer från Jnydesign. Undrar hur du gör när du stickar ned overlocksömmen på muddbyxan då du redan sytt på mudden?!
  Min kan bli lite bubblig ibland!!

  SvaraRadera
 2. Superfint! De röda molnen är verkligen härliga . Jag har beställt lite jag också. Snyggt med kontraststickningarna. Och lyllo dig som har en liten kille som älskar sysstugan. Min yngsta river ner så mycket att det tar längre tid att städa upp än tiden man stal sig! ;-)

  //Thea (Kokalal)

  SvaraRadera
 3. Har också ett stort fan av "Stora maskiner" här hemma. Till stor lycka hittade vi alla avsnitt på DVD på biblioteket...ett litet tips bara ;-)

  SvaraRadera
 4. MadebyMammaMia: Visst blir det lite bubbligt även när jag syr stickningen, men inte mer än att det försvinner när byxorna bärs. Stickningen gör jag på min vanliga hushålssmaskin (orkar sällan trä om CPn för detta) men då har jag ju övermatare även på min huhållsmaskin.

  Katarina: Tack för tipset. Skall göra ett besök på biblioteket i veckan. Sambon hade tydligen sett filmen i stan också, så det kanske blir ett köp senare.

  Thea: Visst blir det lite stökigt, men det får det vara värt ;-)

  SvaraRadera