lördag 31 oktober 2009

Bland tigrar, elefanter, apor och giraffer!

Vi har flyttat - flyttat till djungeln!

Förra helgen var jag omringad av en hel hög med tigrar, elefanter, apor och giraffer - jag sydde nämligen i JnyDesigns härliga djungeltyg. Det blev en tröja till Gabriel, en body till en nyfödd kille och en tunika till hans syster. Förutom dessa tre plagg så sydde jag en omgång till marknadskollektionen i djungeltyget, 2 bodies och tre tröjor, så nu är tyget slut. Tror det får bli en beställning till när de nya tygerna kommer in. Jag hade ju sedan innan bestämt att komplettera med interlock som jag missade på grund av att jag var sen med beställningen, men det får nog bli några meter singeljersey också.

Så här blev resultatet fotat ute bland höstlöven som faktiskt har krattats upp nu på förmiddagen.
Tröjan och bodyn, som skall vara till grabbarna, fick turkosa detaljer såsom avig täcksöm, mudd och kantband. Tunikan fick istället bruna detaljer, även om jag hade önskat att få till det med rött. Tyvärr så hade jag ingen röd interlock hemma så det fick bli brunt. För att kanta en klänning/tunika nedtill tycker jag det krävs interlock istället för Stoff & Stils muddväv som är betydligt mer stretchig, och därför drar ihop kanten en del oavsett hur lågt man ställer "diffen" på. Jag har saknat röd interlock vid ett flertal tillfällen, så det är nog dags att beställa även detta. Tycker att det blir en fin detalj att ha kantband nedtill, dessutom tycker jag det är smidigare att sy på ett kantband istället för att fålla.

modell: Body long R i stlk 62/68, tischa long R och Tunika Ami L i stlk 86/92

material: Djungeltyg i singeltrikå med lycra och brun interlock (till tunikans kantning) från JnyDesign, turkos mudd från Stoff & Stil

att tänka på: Det tog inte en vecka förrän Jny´s härliga djungeltyg var slut hemma hos mig, vill ha mer, mer och mer. Vid samma beställning skall jag komplettera upp mitt förråd med enfärgad interlock för att kanta med. Sömnaden gick för övrigt snabbt och blev bra!

3 kommentarer:

  1. Åh vilka fina plagg, härlig bild med löven!

    SvaraRadera
  2. Snyggt det blev med turkost/blått till. Som vanligt prickar du rätt. :-)

    SvaraRadera
  3. är det sant? så gulligt! så du sydde när du var lite med en sewmate? härligt! vad fina de blev, bodisarna och tröjor med djungeltyg, alla nyfiken kläder är superfina!

    SvaraRadera