söndag 6 september 2009

2 + 21

En galet intensiv men härlig helg har passerat. Två söner har fyllt år, 21 och 2 år, på ett storslaget sätt med 22 gäster på både tårta och mat. Tårtan fick hedra "minstingen" som älskar tåget Tomas.



Fantastiska presenter delades ut och många av dem engagerade flertalet av gästerna.




Av oss fick Gabriel bl a en jacka i fuskskinn med matchande mössa till. Dessa kläder har jag trots tre uppbokade kvällar hunnit sy i veckan. Jackan är i ett uppförstorat mönster lika Gabriels dinojacka jag sydde förra hösten. Den är sydd i ett härligt fuskskinn köpt på Jofotex i Örebro och fodrad med mjuk fleece från MG tyger. Kragen är sydd i muddtyg på yttersidan och fleece på insidan. Lite dekorsömmar pryder jackan både fram och bak. Likt dinojackan så har denna en skyddande flärp mot hakan vid dragkedjan, sydd i samma trikå som mössan och ett band på insidan för att kunna hänga den på en krok.


Mössan är sydd i en randig trikå köpt från Andersson & Hjalmarsson och prydd med en stjärna i samma fuskskinn som jackan och kantad med lila sick-sack. Mössan har fyra "toppar" och är influerad av ett flertal bloggar men allra först kom influenserna från en mössa jag såg på vårens marknadsdeltagande. Mönstret har jag ritat själv för att passa Gabriel.




modell:
Jacka - ett rejält förändrat mönster från Ottobre 3/2005. Mössa - eget mönster.
material: Fuskskinn från Jofotex, fleecefoder från MG tyger, mudd från Stoff & Stil och randig trikå från Andersson & Hjalmarsson.
att tänka på: Har redan fått en beställning på liknande jacka och på nästa kommer jag använda mig av en stabilare nål när jag syr på dragkedjan. Det blev tjockt att sy igenom och när jag gjorde detta uppkom en del hoppstygn när det var som tjockast. Är det någon som har erfarenhet av EL-nålar vid sådana här tillfällen?





8 kommentarer:

  1. Oj, jisses! Riktigt snyggt. Blir så impad av allt du gör :-)Jag är fortfarande inte klar med jackan som jag påbörjade tidigt i våras ;-)

    SvaraRadera
  2. Hur tuff som helst. Har varit sugen på att köpa lite fusk skinn själv, tål det tvättas i 40 grader?

    SvaraRadera
  3. Tack så hemskt mycket allihop!

    Memlin: Kanske kan det bli en jacka färdigt i helgen? ;-) För min del så blir det nog en jeansjacka producerat då :-D

    Lilla hjärta: Jag vet inte några tvättråd, men tror nog att det skall gå med 40 grader: Jag tvättar PVC-behandlad bomull i 40 grader och det funkar, även om det slits lite allt eftersom. Samtidigt så blir jackan nog lite av en finjacka, så den tvättas nog inte så ofta. Blir "skinnet" smutsigt så går det ju bra att torka bort.:-D

    SvaraRadera
  4. Tänkte faktiskt ta med den och få den färdigställd :-)

    SvaraRadera
  5. Wow vad du kan sy fint. Jag gick beklädnadsteknisk på utbildingen , men det intresset försvann. Önskar jag kunde sy mer och hade en fin maskin. Tack för att du tog dig tid att skriva några rader..gör mig så glad.
    Kram Lotta

    SvaraRadera
  6. Hejsan!! Tusen tack för dina ord på vår blogg! Kul att jag hittade din! :-) Blir enormt impad av det du syr, då jag inte ens kan sy i en knapp...Gillar tröjan med stjärnor! Kram Charlotte

    SvaraRadera
  7. Hej,
    Vad kul med en kommentar från dig.
    Mina barn har kläder från dig :-), svärmor har köpt dom hos dig på en marknad i våras.
    Så himla fina, min favorit är blå och vitrutiga klänningen med röda byxor till. Muddjeansen ser också väldigt fina ut.
    Ha det gott.
    Kram Caroline

    SvaraRadera