söndag 23 augusti 2009

Varför har jag inte testa det förr?

Igår så fortsatte jag att beta av UFO-högen och sydde bl a klart två par pantalonger till Gabriel. Dessa klipptes till i strandkanten nere vid stugan innan vår semesterresa till Smögen och blev äntligen klara. Jag jobbar vidare på temat JnyDesign och presenterar ett par pantalonger i det turkosa stjärntyget ( i samma "serie" som husvagnarna) och ett par i klarblå kaniner på limefärgat tyg.

Pantalongerna med stjärnor har matchande svart benmudd och kaninerna har matchande klarblå benmudd, på båda byxorna har jag gjort benmuddarna rejält långa. Byxorna har en dekorsöm i grenen med avig täcksöm och jag vågade dessutom mig på att göra likadan söm för att sy ned midjemudden med. Jag har inte tidigare vågat mig på att sy ned resår med Cpn då jag tycker att den är så känslig för tjocklek på tyg, att då sy genom en bred resår har jag trott var dumt att misslyckas. Ack vad jag bedrog mig, sömmen är ursnygg och helt utan hoppstygn. Att dessutom få en snygg avig täcksöm är ju toppenfint!


Och som vanligt så kommer ett gäng livebilder på kläderna också. Kläderna gör sig bättre på Gabriel och morfar blir nöjd över lite bilder på barnbarnet.

modell: Ottobre 4/2004, pantalong i stlk 68, men förlängd med benmudd.
material: Stjärntyg och kaniner från JnyDesign, mudd från Stoff & Stil

att tänka på: varför har jag inte testat avig täcksöm i midjan förrän nu? Sömmen blev ju hur fin som helt utan ett endast hoppstygn. Byxorna har lång användningstid tack vare den långa benmudden.

4 kommentarer:

 1. Så fina, om jag kunde sy som du, de ser proffsiga och ändå personliga handmade, älskar allt du gör!

  SvaraRadera
 2. Vilken fantasisk värmande kommentar. Tack så hemsk mycket!

  SvaraRadera
 3. Så himla snygga!! Vill också ha en cover..

  SvaraRadera
 4. Supernice, jag hoppade stjärnorna men kanske borde kolla om det finns lite kvar.

  Men berätta, i gren etc, syr du fortfarande ihop på OL och sen dekorsyr med trippelsöm eller funkar det att lägga bitarna omlott och sy ihop direkt med trippeln? Det har jag sett är vanligt på köpeplagg.

  SvaraRadera