onsdag 20 maj 2009

Sommarfräscha kläder med marin inspiration

Jag fortsätter med att visa lite av helgens sömnad - ett rejält symaraton var det. Den andra klänningen som jag sydde har jag haft i huvudet en längre tid och nu är den verklig. Måste faktiskt erkänna att resultatet blev lika bra som bilden jag haft i huvudet. Vad roligt det är när sådant händer. Jag har en längre tid letat efter det perfekta tyget som skulle vara ljusblått i klassiskt stil och gärna rutigt. Visst har det funnits en del men tygerna jag sett har inte varit helt rätt, antingen har det varit utseende eller kvalitén som inte stämt överens med mina tankar. När jag sedan hittade detta härliga poplinliknande tyg hos NeaNobelle på syfestivalen kändes det helt rätt, att dessutom hon hade ett bra pris på det var ju inte helt fel. Att kombinera just ljusblått med röda dekorsömmar var det tänkt från början och när jag testat en del varianter så beslutade jag mig för en denna blomranka, det finns ett antal att välja mellan på min maskin. Effekten av dekorsömmar blir väldigt bra då min maskin dessutom syr hela 9 mm breda dekorsömmar.Klänningen är sydd i en enkel singoallamodell men till skillnad från mina tidigare klänningar i denna modell (Zingo) så har klänningen kort liten puffärm. Jag har dekorerat med mina röda dekorsömmar i halsringning, vid ärmslut och nedtill vid fållen, i övrigt är klänningen helt enkel. Jag är som sagt mycket nöjd med klänningen och nu saknas bara en söt lite hatt för att ”outfiten” skall bli komplett. Det återstår att se om jag verkligen hinner med att sy några sådana till stundande marknader.Två klänningar sydda i helgen och jag behövde komplettera upp könsfördelningen lite. Näst ut får därför bli en tröja som passar lika bra för kille som tjej. En tanke med tröjan var att det skulle gå att göra en härlig syskonmatchning även om man har en av var "sort". Tröjan är sydd i min vanliga modell Tischa short R (kort ärm och vidgad halsringing). Att grunden skulle bestå i det mörkblå stjärntyget och matcha klänningen Allie i samma tyg var förutbestämt och jag visste att jag ville matcha med både rött och ljusblått. Efter många om och men blev det en variant med röd/vit-randiga ärmar och ljusblått kantband tillsammans med ljusblå avig täcksöm i raglanstjärning och fåll. En riktig härlig variant tycker jag och en beställning har jag redan fått på en likadan - av Gabriels pappas som i vanliga fall aldrig bryr sig om kläder.
Så här härligt ser hela kollektion ljusblått/mörkblått/rött/vitt ut - helt underbart sommarfräscha kläder tycker jag, med ett otal kombinationsmöjligheter. Det som saknas för att kollektionen skall bli komplett är ett par ljusblå rutiga shorts, möjligtvis ett par röda knäkorta pantalonger och någon matchande hatt. Får se vad jag kan få till.

modell: Alex bär klänning Zingo med kort ärm i stlk 62/68, Tintin bär Tischa short R i stlk 98/104. Alla kläder är sydda i 5 storlekar från 62/68 upp till 110/116.

material: ljusblå rutig poplin från NeaNobelle, stjärntyg och röd mudd från Stoff & Stil, ljusblå mudd från mitt förråd som jag inte har någon aning om var jag köpt och röd/vit-rutig singeltrikå från Tygvaruhuset.

att tänka på: Måste säga att jag älskar "knalliga" färger, men denna klassiska färgkombination tröttnar men aldrig på. Kul att använda mig utav min hushållsmaskin fullt ut genom härliga 9 mm dekorsömmar. Detta skall jag göra på fler kläder. ....fortsättning följer

7 kommentarer:

 1. verkligen jättefina kläder. Och så sugen jag blev på en sån symaskin!
  /klockarbarn

  SvaraRadera
 2. Verkligen jättefina kläder!

  SvaraRadera
 3. Snyggt. Verkligen jättesnyggt. Gillas mycket.

  SvaraRadera
 4. Åh, vad jag gillar den rutiga klänningen!! Stjärnklänningen/tunikan/tröjan är också underbara, men jag är såld på rutigt.
  Vad jättebra det blir att visa kläderna på dockorna.

  SvaraRadera
 5. Rutigt är poppis! ;) Väldigt söt

  SvaraRadera
 6. Tack allihop för berömmet!

  Kånkarong: man måste ju inspireras av proffsen ;-) Jag har faktiskt haft den här klänningen i huvudet sedan jag sydde den lila med borderisömmar, ville göra en broderad klänning men inte så "arbetad" modell som just den klänningen.

  Mojebarn: Visst är dockerna underbara att visa kläder på. Jag bara älskar dem :-D Rutigt är fint och jag tycker om just denna ruta som är rätt anonym som gör att broderiet framträder.

  Klockarbarn: Ja det känns bra att hitta någon "nisch" som faktiskt utnyttjar maskinen till fullo.

  SvaraRadera