tisdag 14 april 2009

Påskmarknad i Wadköping!

Den 5 april, dagen efter Syfestivalen, var det då dags för årets första marknader. Tyvärr så var inte solen riktigt med oss, och det var riktigt kallt till skillnad från både lördagen (dagen innan) och måndagen (dagen efter). Det var dock riktigt många som besökte marknaden och resultatet blev över förväntan. Mycket beröm, en hel del försäljning och ett antal beställningar efter marknaden har droppat in. Vad härligt att se att marknader kan ge lite resultat. Även denna gången så stod jag tillsammans med Kerstin på Hjälmarslöjd som hade ullhantverk med påskanknytning med sig till Wadköping. Även hennes försäljning gick bra, så vi kunde glädjas ihop.
Måste erkänna att det är helt underbart att ha en kollega med sig ute på marknader, för de stunder då det blir färre besökare så har man trevligt sällskap. Att Kerstin dessutom är en storkund måste jag ju tacka henne för. Hon har nämligen en son som är jämngammal med Gabriel och han är välekiperad med kläder ifrån mimiS.

Åter till Syfestivalen - i år gjorde jag en bedrift genom att inte handla så mycket tyg. Målet med besöket var en underbar trevlig syjunte-träff tillsammans med ett tiotal andra bloggare samt att spana in lite symaskiner. Träffen blev helt underbar med mycket sömnadsbabbel ute i solskenet med en fantastisk uppdukad picknick. Symaskiner och framförallt brodermaskiner fick jag lite information om, inget nytt dock då jag sökt och tittat efter maskin länge. Valet står nu mellan en Janome 350 E, Bernina Deco340 eller en begagnad Janome 300E som ligger något billigare i pris. Min förhoppning är att försäljningen skall generera ett litet överskott som kanske kan vara ett bidrag till en "symaskinsinvestering" efter sommaren. Vi får väl se om samvete eller lust går segrande ur striden.

3 kommentarer:

 1. Kul att det var många som besökte er, men synd på vädret. Hoppas du lyckas få ihop till en ny maskin, det är alltid roligt med nya maskiner :-)!!

  SvaraRadera
 2. Kul att försäljningen gick bra i Örebro.

  När det gäller sy/brodermaskiner så röstar jag för en Janome. Har själv en kombinerad som jag verkligen gillar. Och Janomes designprogram är jättebra.

  SvaraRadera
 3. Anna - du är grym på snabba kommentarer ;-)

  Mojebarn: Tack för tipset. Jag är dock lite inne på att komplettera med Embird som dataprogram. Får väl se vad det blir när det är dags, tycker att det är viktigt VAR man köper maskinen när det gäller broderimaskin. Handlaren skall vara kunnig och helst erbjuda vissa träffar/kurser också. Jag har två kandidater, en för Bernina och en för Janome.

  SvaraRadera