onsdag 29 april 2009

En klänning till Kajsa-Stina!

Ett litet paket är på väg till västra Sverige idag. Det var mamman till Kajsa-Stina som blev förtjust i Gabriels body när vi var på inflyttningsfest hos min far. Beställningen dröjde men nu är klänningen klar. Likt mimiS kollektion så fick klänningen istället vita ärmar för att få lite mer sommarkänsla i övrigt är den sydd i det underbara stretchjerseyn jag hittade på Jofotex. Jag kan inte riktigt se mig mätt på tyget, tycker fortfarande det är helt underbart. Nu finns det bara en liten bit kvar sedan är det dags att se sig om efter något liknande. Skulle vilja ha tag på något storblommigt i röda nyanser.


Tillbaka till klänningen - den är med samma mönster som Tunika Ami S men förlängd rejält då tösen är lång och smal. Jag hoppas nu att den inte är för lång, men det problemet är ju faktiskt rätt lätt att åtgärda. Klänningen ser lite stor ut på bilden, men det beror på att den är en förlängd stlk 110/116 medan dockan är en 98/104. Kantband är, likt "kollektionen", turkos. Tycker det är snyggt att plocka upp det turkosa i tyget, men även brunt och gult skulle vara snyggt.


modell: Klänning Emmy i stlk 110/116 (något förlängd)

material: Storblommig bomull/lycra-blandning i helt underbar kvalité (håller sig bra i tvätt dessutom), vit interlock till ärm och turkos mudd/stretchjersey till kantband. Mudden är från Stoff & Stil i övrigt kommer tygerna ifrån Jofotex.

att tänka på: Hoppas nu klänningen passar och att den inte är för lång

2 kommentarer: