onsdag 25 mars 2009

Som en saga?

Mina nära och kära de börjar snart misströsta (jag lovar att i nästa inlägg kommer en rapport över vardagslivet här hemma) , men för er som följer min blogg på grund av sömnaden kan jag ännu en gång tillfreställa er (eller?) genom ytterligare ett sömnadsrelaterat inlägg.


I början av februari så påbörjade jag ett projekt med att ta fram en mer arbetad modell av klänning som kanske mer skall fungera som finkläning till skillnad från mina andra kläder som skall passa både till vardags och fest. En annan tanke som jag haft är att jag skulle vilja utnyttja den resurs som jag har i form av min vanliga hushållsmaskin som jag köpte förra sommaren. Min pärla kan nämligen brodera upp till 9 mm breda dekorsömmar. Dessa två funderingar kombinerade jag och de mynnade ut i en ny klänningsmodell som jag kallar Saga.Modellen har puffärm och fyra veck fram och ett motveck bak. På bröstet och vid knäppningen bak har jag broderat med min maskin. Även fållen nedtill är dekorerad med en vacker söm. Denna provmodell blev över förväntan och endast justering av längd behövs för att den skall kunna kallas klänning. Prototypen får gå under benämningen tunika istället. Klänningen är sydd i orange bomullsväv och har lila dekorsömmar, men i marknadskollektionen ha jag tänkt att kombinera lila och gult istället. Är det någon som är intresserad av denna "tunika" så kommer den att ligga ute på mimiS för ett reducerat pris. Tunikan är i storlek 98/104 och räcker strax under rumpan. Ett par lila matchande tajt finns att tillgå.
Modell: Saga i stlk 98/104

Material: Orange bomullsväv från Stoff & Stil.

Att tänka på: Modellen förlängs rejält, den uppsydda är i längd strax under rumpan och blir istället tunika. Är för övrigt mycket nöjd med de härliga dekorsömmarna som jag sytt. Skall försöka få till någon tunika till mig med liknande dekorsömmar.

16 kommentarer:

 1. Helt UNDERBAR! :) Väldigt passande namn - som en saga!

  SvaraRadera
 2. Jättefin!!! Verkligen sagolik! :-) Vilket fint ljus du fångat i fotot också!

  SvaraRadera
 3. Vilken underbar klänning, fantastisk!!! dekorsömarna blev verkligen pricken över i.

  SvaraRadera
 4. Den blev ju jättefin! men det visste jag ju från början. :-)

  SvaraRadera
 5. Fullträff!! Jag har sytt puffärm plus stråveck på klänningar men den där dekorsömmen gjorde din så otroligt mkt snyggare! Jättejättefin

  SvaraRadera
 6. Så underbara saker du syr...
  Helt bedårande fina...

  Många kramar
  Elin

  SvaraRadera
 7. Underbar klänning! Kul att använda dekorsömmarna på det där sättet, blev jättefint!

  SvaraRadera
 8. Tack så himla mycket allihopa! Vad glad man blir när man får kredit för något man är himla nöjd med själc.

  SvaraRadera
 9. Ja, vad kan man säga? Den är grym!! Jag gillar ALLT med den - modellen, färgerna, dekorsömmarna... Underbar!

  SvaraRadera
 10. Oj vad mycket fint du syr... Jag försöker ju så gott det går, men det verkar som jag aldrig får någon tid över... Just nu säljer jag en hel massa leksaker och kläder på eBay, och det är ju ett evigt springandes på posten, address skrivande, mejlande osv. Men snart så hoppas jag på att kunna sätta mig och sy förståss. Tillsvidare kan jag ju kolla in din blogg för att kunna se vad jag skulle vilja KUNNA sy...
  Tack för kommentaren förresten!

  SvaraRadera
 11. Otroligt snygg! Fast det vet du ju redan att jag tycker! Den är så härlig med kontrasten i färgerna, dekorsömmerna, hela modellen, ja allt helt enkelt!!

  SvaraRadera
 12. Vad kul att du kikade in till mig och la en go kommentar! Vad mycket fina saker du har här! Vad duktig du är på att sy! Synd att du inte har större kläder...de var så fina = ).

  Kram L-L

  SvaraRadera
 13. Vad kul att du tittade in hos mig.
  Bra att veta att man inte är ensam smyg-shabbare.

  Vilka fina saker du syr!!! Så inspirerande. Hur hinner du?

  Du hamnar direkt bland mina favoriter och inläggsprenumerationer. Hoppas att det är ok om jag länkar i min blogg?

  SvaraRadera