onsdag 4 mars 2009

Lime eller oliv?

För ett tag sedan så klippte jag i flodistyget för första gången, det var under min gröna period, när jag sydde dessa byxor och denna tröja. Det blev en limefärgad body som användes och direkt fläckades ned av Gabriel. Jag är i vanliga fall snabb med kameran men denna gången hängde jag inte med att fånga den nye bodyn på bild innan den blev smutsig. Sedan dess har bodyn legat i tvätten, men igår kväll blev den tvättad och i morse åkte den på igen. Denna gången passade jag på att fånga den med kameran för jag antar att den kommer att ligga i tvättmuffen ikväll igen. Kan väl erkänna att den är en favorit.


Bodyn är som sagt sydd i det välkända limegröna flodhästtyget med svarta muddkanter. Som vanligt har jag sytt avig täcksöm över raglanskärningen och denna gången även på sidosömmen. Bodymönstret är en kortärmad variant av mitt vanliga bodymönster. För att göra bodyn lite mer "sommarlätt" så har jag även vidgat halsringingen något som ni kan se om ni jämför bilderna här nedan.Jag är mycket nöjd med resultatet - halsringningen blev lite vidare men inte för stor och ärmen fick jag till så att den är lagom snäv utan att få "puff" pga att kantbandet kröp ihop. Jag fick ställa "diffen" på något lägre inställning än jag har vid hals- och benringning. Har tidigare sytt kortärmat och då tycker jag att t-shirtarna fått en för mycket känsla av puffärm på grund av att muddkanten dragit ihop tyget.
Modell: Eget bodymönster med utgångspunkt från Body long R - kortad ärm och vidgad halsringing i stlk 74/80.
Material: Limefärgade flodhästar från Jofotex och svart mudd från Stoff & Stil. Sytråden kommer som vanligt ifrån Bibbis.
Att tänka på: Var snabb med att ta kort för kläderna blir snabbt smutsiga då Gabriel skall äta själv. Det går inte med något annat. Sömnadsmässigt så är jag mycket nöjd med resultatet, och flodisarna är ju bara så härliga. Det blir flera varianter framöver i dessa tyger.

4 kommentarer:

 1. Jättefin! Snyggt med de svarta sömmarna till som bryter av!

  SvaraRadera
 2. Superfint, kanterna och stickningssömmen bryter av så snyggt!!

  SvaraRadera
 3. Halsringningen blev helt perfekt! Svart till ser riktigt snyggt ut och jag har inte ens kommit på vad jag ska sy av mina limeflodisar. Ett par filtar blir det nog men något mer ska jag ju hitta på...

  SvaraRadera
 4. Jättesnyggt! Toppen med de svarta kantbanden och dekorsömmarna. Jag tycker den är en av de snyggaste bodybodeller jag sett. Bra jobbat!!

  SvaraRadera