måndag 2 mars 2009

Hoho, var är du?

Det gapar tomt här på bloggen. Den utlovade vårkollektionen från mimiS som skulle lanseras 1 mars saknas. Om det av någon händelse skulle vara någon som väntar på denna kan jag meddela att större delen av kollektionen kommer upp under veckan, den ligger på rumsbordet i väntan på att bli fotograferad med stor entusiasm. Jag har tyvärr ingen ordentlig ursäkt för fördröjningen, mer än att jag som vanligt är tidoptimist. Det har bedrivits ordentligt med sömnad i helgen, men till förmån för det vackra vädret så spenderades lördagen i familjens sällskap. Söndagen fick istället gå i flitens tecken nere i systugan, med två byxor, ett par pantalonger, en tunika, två bodies och två tröjor som resultatet. Det som återstår är en klänning och ett par jeans i modellväg, sedan skall ju kollektionen kompletteras med lite olika färg och tygvarianter. Förutom lanseringen på mimiS försäljningsblogg skall jag ha ett hemparty för en del mammor här på orten om 14 dagar. För att inte frånta dem valmöjligheterna så syr jag till detta tillfälle endast upp lite exempel på plagg, för att visa modeller, storlekar och tyg- och färgkombinationer. Deras intresse kommer sedan att ligga till grund för vad jag skall sy upp till vårens marknader, vilka närmar sig med stormsteg. Som jag tidigare sagt så skall jag delta i Örebro första söndagen i påskveckan och i slutet av maj blir det Malmköping.Mest nöjd med gårdagens sömnad är jag med en ny modell på byxa - inga radikala förändringar och modellen syns lite här och var på olika bloggar, men för mig är modellen ny. Det allra bästa med byxan är att det på första försöket blev ett toppenresultat, kan det vara så att man börjar få känsla för mönsterkonstruktion. Byxan är en variant på muddbyxa med resår i midja och benslut. Jämfört med muddbyxan Softy så är denna byxa något snävare upptill och har lite mer pös i benslut. För att möjliggöra den ökade benvidden så har byxan en sidosöm till skillnad från muddbyxan. Som komplement och även i ett försök att få kollektionen lite mer "tösaktig" så sydde jag en matchande body till dessa byxor, resultatet blev ett underbart vårlikt set i mjuka och härliga tyger.
Några foton kunde jag dock inte låta bli att ta, när Gabriel fick fungera som provdocka, en fotomodell som inte riktigt var med på noterna.


De ljusgula byxorna i nya modellen Widde i härlig mjuk interlock från "Trikå-Eva" är ett bra alternativ till velourbyxorna som sommartid kan kännas lite för varma. En matchande body, även denna i härligt mjuk interlock från "Trikå-Eva", randig i ljusgul och rosa , med rosa mudd och avig täcksöm över raglansömmen. För att vara enkel att få över huvudet så har bodyn ett sprund i raglanskärningen som knäpps med tryckknapp. Bodyn är något modifierad jämfört med mitt vanliga mönster för att passa sommartid. Halsringningen är något mer vid och ärmen är kort. Modellen får naturligtvis namnet Body short R.


Jag tycker att detta set uppfyller det mesta - ljusa, härliga färger med vårkänsla i mjuk trikå och lekvänlig modell till en söt liten tös. När jag ser Gabriel mannekänga så sött önskar även jag mig en liten tös.


Modell: Byxa Widde och Body short R i storlek 74/80 (ingår i mimiS sortiment).
Material: Gul och rosa/gulrandig interlock från "Trikå-Eva", rosa muddväv från Calletex.
Att tänka på: Är storlekarna på byxorna för stor? De få köpeplagg som Gabriel har i sin garderob består av PoP's body i stlk 74 och Lindex body i stlk 74/80 och båda är något korta på ärmarna. Ett par byxor och sweatshirt från Lego i stlk 80 kan nog jämföras med ovanstående plagg i storlek. Vad anser ni? Skall storlekarna förminskas eller är de bra som de är? Bodyn känns något mindre i storlek, men å andra sidan tycker jag att byxor med mudd/resår nedtill har längre användningstid. Jag tycker att rätt storlekangivelse på byxorna borde vara 74-86, men för att vara likvärdigt tröjorna så anges dubbelstorlekar.

3 kommentarer:

  1. Jättefint! Spännande med vårkollektion :-)

    SvaraRadera
  2. Jättefint!! Söt han är i kläderna!!!

    SvaraRadera
  3. Kläderna är kanske i "flickigaste" laget för Gabriel ;-) men för övrigt är jag grymt nöjd :-)

    SvaraRadera