onsdag 18 mars 2009

För coola tjejer och killar!

För att väga upp dessa muddbyxor och mjuka varianter som jag har i mitt sortiment på mimiS, så har jag försökt att få till en bra variant på muddjeans. Kravet var att de fortfarande skulle vara så mjuka, sköna och bekväma så man kan använda dem att leka i. Jag tycker att jag levt upp till dessa krav utan att ge avkall på tuffheten.

Byxorna ät tillklippta efter samma mönster som Widde, men har något utökad rörselsevidd då stumt tyg kräver detta. Jag har sytt på två lock som skall symbolisera framfickor (inga fickor finns där under) och locken har en del utav tryckknapp fastsatt på sig. Lite trevliga dekorstickningar i form av bla "stjärtlapp" och stjärna får byxan att "lyfta" ännu lite mer. Jag är så förtjust i dessa muddar både i midja och benslut så jag ville inte ta bort dem på dessa jeans heller och jag tycker att de blir urläckra och ännu lite mer färgstarka med dessa muddar. Byxan är som de flesta modeller i mitt sortiment rätt snäv och i den övre storleken så sitter de som de gör på Gabbe här ovan. Det blåsvarta jeansliknande tyget hittade jag på Jofotex och köpte de sista som fanns på rullen. Tyget är rätt tunt och härligt mjukt och passar även till att göra jeans till småttingar i stlk 62/68. Denna modell på byxa skall jag även test i lite fler varianter på tyger. Kanske kan man till sommaren göra svala poplinbyxor eller en randig finbyxa i grönt/blått/vitt tyg som jag har liggande hemma i skåpet. Det kan nog dyka upp både den ena och andra varianten, för modellen är jag riktigt nöjd med.
Modell: Omändra Widde som får heta Ecoo i stlk 74/80.

Material: jeanstyg från Jofotex, mudd från Stoff & Stil

Att tänka på: På dessa jeans så uteslöt jag sömnsmån på Widde i stlk 86/92 men de blev något snäva. Nästa gång (till kollektionen) så blir det sömnsmån på 1/2 cm, så kommer de att sitta perfekt.

5 kommentarer:

 1. Dessa byxor är verkligen SÅÅÅ snygga. Är det knäppning på fickorna?

  SvaraRadera
 2. Supercoola byxor!! Jag blev kär direkt :)

  SvaraRadera
 3. Verkligen tuffa!! Tycker om mönstret på rumpan :-).

  SvaraRadera
 4. Jeansen är grymma!!!!
  Tack för kommentaren hos mig för min krag-hoodie. Kollade runt och fick se din variant, jättefin!! Kul att vi båda inspirerats av katvig, fast i lite olika varianter. Håller dock med dig, de är inte lättsydda direkt... kan tänka mig att en dragkedja inte gör saken enklare ;-)
  Trevlig helg!

  SvaraRadera